2020-10-28 18:44:18
Φωτογραφία για Ιταλία: Αυξήθηκαν σημαντικά οι νεκροί - Άγγιξαν τα 22.000 τα νέα κρούσματα
Νάπολη και Μιλάνο χρειάζονται lockdown, σύμφωνα με σύμβουλο της κυβέρνησης - 127 εισαγωγές σήμερα στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει σήμερα ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι και καταγράφηκαν 21.994 κρούσματα.

Συνολικά, έγιναν 174.000 διαγνωστικά τεστ. Χθες, τα περιστατικά ήταν 17.012 και οι νεκροί 141. Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, η Λομβαρδία αγγίζει, σήμερα, τα 5.035 κρούσματα, η Καμπανία τα 2.761 ενώ στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο διαγνώστηκαν 2.468 θετικοί στον ιό, και στο Λάτιο -με κύρια πόλη την Ρώμη- 1.933.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας έχουν εισαχθεί 1.411 ασθενείς (127 περισσότεροι από χθες), 13.955 έχουν εισαχθεί στους νοσοκομειακούς θαλάμους (958 επιπλέον σε σχέση με την χθεσινή ημέρα). Στο μεταξύ, τα συνδικάτα των Ιταλών γιατρών, καταγγέλλουν ότι, στη φάση αυτή, τα νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται άλλους 4.000 γιατρούς, κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και ειδικούς λοιμωδών νόσων. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ΜΕΘ δεν λειτουργούν μόνες τους, χρειάζονται εξειδικευμένους επαγγελματίες», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί γιατροί.


Νάπολη και Μιλάνο χρειάζονται lockdown, σύμφωνα με σύμβουλο της κυβέρνησης

Ο καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, θεωρεί ότι τα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησε μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε για τη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊου, δεν είναι επαρκή.

«Υπάρχουν περιοχές της χώρας, στις οποίες οι περιορισμοί που εγκρίθηκαν, δεν είναι αρκετοί. Στη Νάπολη και στο Μιλάνο μπορεί να κολλήσει κανείς κορωνοϊό μπαίνοντας σε ένα καφέ, σε ένα εστιατόριο ή παίρνοντας το λεωφορείο», τόνισε ο Ριτσιάρντι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό επιστήμονα, «στις πόλεις αυτές ο ιός κυκλοφορεί ευρύτατα, και είναι πολύ εύκολο να έρθει σε επαφή κανείς με κάποιον που είναι θετικός στον ιό». Για το λόγο αυτό, προσθέτει, «στις συγκεκριμένες περιοχές - και όχι σε άλλες - χρειάζεται lockdown».

Ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «χιλιάδες πολίτες, θετικοί στον κορωνοϊό, όταν μπαίνουν σπίτι τους δεν φορούν μάσκα, φιλούν και αγκαλιάζουν τους συγγενείς τους».

'Ομως, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, απαντά ότι «όλες οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις έγιναν με στόχο να αποφευχθεί ακριβώς ένα ολικό lockdown» και ότι «και τα νέα, επιμέρους μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα εμπνέονται από αυτήν ακριβώς την λογική». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ