2020-10-28 20:57:54
Φωτογραφία για Τα drones του Ερντογάν μένουν από… κινητήρα
Την ώρα που η Ευρώπη διστάζει, καναδική εταιρεία προχωρά σε εμπάργκο εξαγωγών κινητήρων προς την Τουρκία, με αφορμή τις επιθέσεις των Αζέρων με τουρκικά drones σε θέσεις των Αρμενίων Ένας καναδός κατασκευαστής οχημάτων ανέστειλε την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών στην Τουρκία μετά από αναφορές ότι ορισμένοι από τους κινητήρες του χρησιμοποιούνται σε τουρκικά μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) τα οποία χρησιμοποιούνται από τη σύμμαχο της Τουρκίας, το Αζερμπαϊτζάν, στη σύγκρουσή του με την Αρμενία στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε ο καναδικός τηλεοπτικός οργανισμός CBC.

Η Bombardier Recreational Products αναφέρει ότι περιήλθε στην αντίληψή της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι κάποιοι από τους κινητήρες για drones αναψυχής, που κατασκευάζει η θυγατρική της Rotax στην Αυστρία – χρησιμοποιούνται στο “τουρκικό” drone Bayraktar TB2.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Καναδάς ανέστειλε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία καθώς ερευνά τη χρήση της καναδικής αμυντικής τεχνολογίας στη σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας. Τις έρευνες προκάλεσαν οι ισχυρισμοί των Αρμενίων ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν καναδικά εξαρτήματα που είχαν εξαχθεί αρχικά στην Τουρκία.


“Ενημερωθήκαμε προσφάτως ότι ορισμένοι κινητήρες Rotax χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε στρατιωτικά UAV και ξεκινήσαμε άμεσα διεξοδική έρευνα αμέσως”, ανέφερε ο Μάρτιν Λανγκελίερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της BPR και εκπρόσωπος της εταιρείας, στο Radio Canada International. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αναστέλλει την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών σε χώρες με «ασαφή χρήση»,” είπε ο Λανγκελίερ.

Η Τουρκία, είναι ο βασικός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν καθώς έχει στενούς πολιτιστικούς και γλωσσικούς δεσμούς με τη χώρα, και την στηρίζει πλήρως σε μια προσπάθεια του Ερντογάν να προβάλλει ισχύ σε περιοχές της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας και όπου κατοικούν τουρκικά φύλα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ