2020-11-05 13:09:09
Φωτογραφία για Τσιόδρας: Ξαφνικό ιστορικό το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

 medlabnews.gr iatrikanea

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι αυτά ήταν στην ουσία που έδειξαν τον δρόμο για το νέο lockdown. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής ανέφερε ότι «ποτέ ξανά στην ιστορία δεν είχαμε τόσους πολλούς νοσηλευόμενους». Ειδικότερα, σημειώσει ότι 1600 άτομα χθες το βράδυ νοσηλεύονταν σε όλη την Επικράτεια

Το σύνολο κρουσμάτων έχει ξεπεράσει 1.600 κρούσματα μέσα σε 7 ημέρες, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου και μετά έχει αυξηθεί η επιθετικότητα του ιού.Όσον αφορά τα τεστ, αυτά εικοσαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα η άνοδος στα τεστ ξεπερνά το 9% το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία παρά παίρνουν εξιτήριο.Οι νοσηλείες δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και την ηλικιακή ομάδα 55-65 ετών, αλλά και 35-44 ετών. Από τα δεδομένα αποδεικνύεται πως η αύξηση νοσηλειών θα έρθει και η αύξηση διασωληνωμένων. Η κάλυψη των ΜΕΘ φτάνει το 60% στη χώρα.

Ο κ. καθηγητής μίλησε και για το «δυστύχημα του θανάτου» με τον μ.ο. των θανάτων να φτάνει τους 10 ανά ημέρα.Οι θάνατοι αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 75, ωστόσο παρατηρείται μία μικρή αύξηση και στις μικρότερες ηλικίες, η οποία θα αυξηθεί αν αυξηθούν και οι νοσηλείες.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ