2020-11-10 17:34:58
Φωτογραφία για Στη Σουηδία παρά το πρώτο lockdown στη χώρα ο κόσμος κάνει πάρτι και συγκεντρώσεις

medlabnews.gr iatrikanea

 Καθόλου καλά δεν έχουν πάρει οι Σουηδοί το πρώτο lockdown στο οποίο μπήκε η χώρα, όσο τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται εκθετικά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο κόσμος συνεχίζει να συνωστίζεται αχρείαστα στα λεωφορεία και να διοργανώνει πάρτι και συγκεντρώσεις στο σπίτι, παρά τις κυβερνητικές οδηγίες για κοινωνική απόσταση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα στις 3 μεγαλύτερες πόλεις όταν η Σουηδία είδε τα κρούσματα του κορονοϊού να διπλασιάζονται σε διάστημα δύο εβδομάδων.



Τέσσερις περιοχές, μεταξύ αυτών η Στοκχόλμη, το Γκέτεμπογκ και το Μάλμε, ζούνε πια σε αυστηρότερο πλαίσιο, με ισχυρές συστάσεις για αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, τα μουσεία και τα γυμναστήρια. Αλλά και στοπ στις άσκοπες βόλτες και τα ψώνια.

Σύμφωνα με τον Johan Nöjd, υγειονομικό επικεφαλής της Ουψάλα, είναι οι μεγάλες πόλεις αυτές που κρατούν τον δείκτη μεταδοτικότητας σε υψηλά επίπεδα.

Όπως δήλωσε στην «Telegraph», ο λόγος για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων είναι η μη συμμόρφωση του κόσμου με τις νέες οδηγίες, την αποφυγή των αχρείαστων μετακινήσεων με τα μέσα μεταφοράς και την αποφυγή της φυσικής επαφής με ανθρώπους εκτός σπιτιού.

«Το περισσότερο ίσως από το 50% ακούει πολύ προσεκτικά τις συμβουλές που δίνουμε, ίσως και το 80%, υπάρχει όμως ένα 20-40% που δεν ακούει καθόλου», είπε ο Nöjd.

Τα σχολεία του Μάλμε είναι για πρώτη φορά κλειστά για τους γονείς και οι βιβλιοθήκες έχουν επιβάλει περιορισμούς.

Ο Fredrik Sund, επικεφαλής των κέντρων αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ουψάλα, κάλεσε σε εθνικό lockdown για να σταματήσει η διασπορά της νόσου.

Η Σουηδία έχει ξεπεράσει τους 6.000 θανάτους από Covid-19...

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ