2020-11-17 23:50:16
Φωτογραφία για Leonid Brezhnev και οι… κόντρες τα βράδια στην Ρωσία
Τα αυτοκίνητα, το τσιγάρο, και οι νεαρές γυναίκες ήταν πάθη του ανθρώπου που για 18 χρόνια κυβερνούσε την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Τρεις ιστορίες, που δείχνουν πως στις φλέβες του Leonid Brezhnev έτρεχε… βενζίνη και όχι αίμα. Γνωρίζατε ότι ο διάσημος ηγέτης της Ε.Σ.Σ.Δ. (της Ρωσίας στο απόγειο του Κουμμουνισμού) οδηγούσε σαν να πρωταγωνιστούσε στο Fast and Furious; Δύο Αμερικανοί Αξιωματούχοι, το περιγράφουν και ένα ατύχημα το επιβεβαιώνει.

Ο Leonid Brezhnev ήταν γνωστός για την 18χρονη διακυβέρνηση της χώρας του αλλά και γιατί ήταν από τους λίγους που τιμήθηκε τέσσερις φορές με τον τίτλο «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης». Αυτοί που μελέτησαν το έργο του λένε πως αγαπούσε την χώρα του. Ωστόσο, παρόλο που η αγάπη για την πατρίδα του ήταν μεγάλη, η αγάπη του για την ταχύτητα (και το τσιγάρο) ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Ως γνήσιος οπαδός της αυτοκίνησης (και επειδή μπορούσε) είχε μια τεράστια συλλογή αυτοκινήτων
. Ο ακριβής αριθμός ποικίλλει από τη μία πηγή στην άλλη, αλλά φαίνεται ότι είχε περίπου 250-300 αυτοκίνητα στο γκαράζ του. Πολλά από αυτά ήταν δώρα από άλλους ηγέτες του κόσμου. Μάλιστα όταν η μητέρα του πήγε να τον δει στο Κρεμλίνο, για να την εντυπωσιάσει της έδειξε τα ακριβά του κουστούμια, τα κοσμήματά του και φυσικά το γκαράζ του και εκείνη τον κοίταξε με απορία και του είπε: « Ωραία όλα αυτά Leonid αλλά τι θα κάνεις αν οι Κουμουνιστές επιστρέψουν;».

Ο σύντροφος Leonid έμεινε στην ιστορία ως αυτός που ξεκίνησε την νυχτερινή σκηνή… παράνομων αγώνων στην Μόσχα γιατί (σύμφωνα με το βιβλίο Cars for Comrades: The Life of the Soviet Automobile) συχνά έβαζε την ασφάλεια του, να τον κυνηγά στους άδειους (και παγωμένους) δρόμους της. Εκείνος οδηγούσε συνήθως την αγαπημένη του Rolls-Royce Silver Shadow. Αφού μιλάμε για τα αγαπημένα του αυτοκίνητα αυτά που κυκλοφορούσε περισσότερο ήταν τα: Rolls-Royce Silver Shadow, Opel Kapitan L, Chevrolet Bel Air Sport Coupe Hardtop, Chrysler 300, Mercedes 600 Grosser και Maserati Quattroporte πρώτης γενιάς. Όμως το πάθος του αυτό δεν περνούσε απαρατήρητο και οι τρεις ιστορίες που ακολουθούν το αποδεικνύουν.

Richard Nixon: «Σταμάτα να κατέβω»

Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες διαδραματίστηκε στο Camp David (το… εξοχικό των πρόεδρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στους δασώδεις λόφους του Catoctin Mountain Park). Ο Brezhnev πήγε εκεί για να συναντήσει τον Richard Nixon. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ γνώριζε την αγάπη του Brezhnev για τα αυτοκίνητα, γι ‘αυτό του χάρισε ένα ολοκαίνουργιο μπλε Lincoln Continental του 1973. Φυσικά ο Ρώσος ηγέτης ήθελε να το οδηγήσει αμέσως και ζήτησε να είναι και ο Nixon μαζί του. Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας πίστευαν ότι ήταν κακή ιδέα, αλλά ο Nixon δεν είδε κίνδυνο σε μία βόλτα στους δρόμους του κτήματος. Ο σύντροφος Leonid δεν ήξερε τον δρόμο αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να οδηγεί σαν τρελός στο Camp David. Οι δρόμοι του κτήματος ήταν πολύ στενοί με συνεχείς στροφές και ανωφέρειες (χασίματα) αλλά ο Brezhnev κινούταν σαν οδηγός αγώνων, ενώ ο Nixon φοβόταν. Σε ένα σημείο, καθώς συνάντησαν μία στροφή με τοίχο κοντά τους, ο Nixon φώναξε: «Σταμάτα!!» Ο Brezhnev έπεσε στα φρένα, οι τροχοί μπλόκαραν και το αυτοκίνητο σταμάτησε λίγα εκατοστά από τον τοίχο. Ο Ρώσος είχε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του, άναψε ένα τσιγάρο και ο Nixon αμήχανα χαμογέλασε και συνεχάρη τον Brezhnev για τις ικανότητες του στην οδήγηση… πιθανώς επειδή ήθελε να βγει από το αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατό. Αφού είδε τον φόβο στα μάτια του Nixon ο Leonid έκανε μερικά burn out και επέστρεψε για φαγητό στο Camp David.

O Henry Kissinger κατάσχει την Lincoln Continental του Brezhnev

Λίγους μήνες μετά ο Brezhnev επιστρέφει στις ΗΠΑ για μία σειρά συνομιλιών και ζητά να αγοράσει μία δίθυρη Continental. Όλοι δέχονται και μάλιστα θέλουν να την κάνουν δώρο στον Ρώσο πρόεδρο. Όμως ο Γενικός Γραμματέας της Σοβιετικής Ένωσης ζητά να την οδηγήσει στους δρόμους της Ουάσιγκτον μόνος του. Φυσικά η Μυστική Υπηρεσία δεν του επέτρεψε να το κάνει. Εκείνος, έφτιαξε ένα σχέδιο για να τους το σκάσει μεταμφιεσμένος και να τους αναγκάσει να τον… κυνηγήσουν. Επειδή δεν ήξερε την πόλη εκμυστηρεύτηκε το σχέδιό του στον Henry Kissinger, ο οποίος ήταν τότε υπουργός. Αυτός γνωρίζοντας τι έγινε στο Camp David τρόμαξε και έβαλε την μυστική υπηρεσία να του κατασχέσει το αυτοκίνητο και να το παραδώσει κατευθείαν στην Ρωσία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ