2020-11-18 13:50:06
Φωτογραφία για ΗΠΑ: «Ξεγράφει» τους ηλικιωμένους ο σύμβουλος του Τραμπ για την Covid-19
Δειτε τι υποστηρίζει ο Αμερικανός ραδιονευρολόγος, που είναι αναφανδόν ενάντιος στα σκληρά περιοριστικά μέτρα και τα lockdown «Η απομόνωση και η τήρηση αποστάσεων για τους ηλικιωμένους είναι μία τραγωδία για την οποίαν κανείς δεν μιλάει. Τώρα τους λένε 'μην πας στην οικογένειά σου για την Ημέρα των Ευχαριστιών'. Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, η φετινή γιορτή μπορεί να είναι και η τελευταία τους, καλώς ή κακώς. Τι κάνουμε γι' αυτό;».

Η ως άνω δήλωση ανήκει στον Δρ. Σκοτ Άτλας, τον Αμερικανό ραδιονευρολόγο, ο οποίος κατέχει έναν άτυπο ρόλο προσωπικού συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ειδικά για θέματα κορωνοϊού. Ο Δρ. Άτλας έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως ότι επηρεάζει τον Τραμπ προς κατευθύνσεις οι οποίες απάδουν της επιστημονικής θεώρησης.

Παρόλο που η λοιμωξιολογία είναι εκτός της ειδικότητάς του ως ιατρού, ο Δρ. Άτλας γνωμοδοτεί ως ειδήμων. Και είναι προφανές γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ προτιμά να ακούειαυτόν και όχι τον Άντονι Φάουτσι, τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της αμερικανικής κυβέρνησης: Διότι ο Άτλας είναι αναφανδόν ενάντιος στα σκληρά περιοριστικά μέτρα, τα lockdown κ.λπ.


«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει κρατική μέριμνα για τους ανθρώπους ως ολοκληρωμένα όντα, όχι μόνο σαν άτομα που μπορεί να νοσήσουν ή όχι με Covid-19. Γι' αυτό δεν πρέπει να προσπαθούμε μόνο να σταματήσουμε την πανδημία, αλλά να θεραπεύσουμε και τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων».

Η μακάβρια τοποθέτησή του για τους ηλικιωμένους προέκυψε εξ αφορμής των προειδοποιήσεων προς το κοινό να αποφεύγει τις εορταστικές συναθροίσεις. Το μέτρο αυτό θα πρέπει να τηρηθεί με ευλάβεια ιδιαίτερα από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι άνω των 65 αντιστοιχούν στο 80% των θανάτων στις ΗΠΑ. Και με δεδομένο ότι η Ημέρα των Ευχαριστιών (26 Νοεμβρίου) είναι μία από τις πιο σημαντικές γιορτές για τους Αμερικανούς, ο κίνδυνος έξαρσης των μολύνσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένος. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ