2020-11-21 01:06:17
Φωτογραφία για Τουρκία: Υποχώρησε η λίρα μετά τη χθεσινή ενίσχυση σε υψηλό δυο μηνών
Η τουρκική λίρα υποχωρεί σήμερα, αλλά αναμένεται να σημειώσει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα, η οποία δεσμεύτηκε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει αυστηρή για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Το τουρκικό νόμισμα υποχωρούσε 0,6% στις 7,5959 λίρες ανά δολάρια στις 10.58 (ώρα Ελλάδας), εν μέσω πωλήσεων για την κατοχύρωση κερδών, μία ημέρα μετά την ενίσχυσή του σε υψηλό επίπεδο σχεδόν δύο μηνών. Σε εβδομαδιαία βάση, το νόμισμα είναι σε τροχιά να καταγράψει κέρδη σχεδόν 1% μετά το ράλι 11% της περασμένης εβδομάδας.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα ικανοποίησε χθες τις προσδοκίες της αγοράς, αυξάνοντας το βασικό επιτόκιό της κατά 475 μονάδες βάσης (4,75 ποσοστιαίες μονάδες) στο 15% και δεσμεύτηκε να διατηρήσει τη σφιχτή νομισματική πολιτική έως ότου επιτευχθεί μία «μόνιμη μείωση» του πληθωρισμού.

Η αύξηση του επιτοκίου, που είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, μπορεί να ανακόψει την ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά μπορεί επίσης να στηρίξει τη λίρα μετά τα διαδοχικά χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ που σημείωσε φέτος λόγω των ανησυχιών για τη συρρίκνωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων και για τον πληθωρισμό, ο οποίος διατηρείται σε διψήφια νούμερα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ