2020-11-27 15:30:48
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί

medlabnews.gr iatrikanea 

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί», είπε ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης από την Κομοτηνή, ο οποίος περιγράφει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ο χώρος πλέον δεν φτάνει για να καλύψει τους ασθενείς με κοροναϊό και το νοσοκομείο προσπαθεί να δημιουργήσει χώρους και αρχίζει και γκρεμίζει τοίχους για να χωρέσει όσους περισσότερους ασθενείς μπορεί. 

Στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 71 σε μονάδες Covid-19, οι 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Ταυτόχρονα στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά από όλη την Περιφέρεια. Λόγω της δύσκολης κατάστασης, διοίκηση και γιατροί του νοσοκομείου πήραν την απόφαση να δώσουν εντολή για γκρέμισμα τοίχων προκειμένου να  δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί», λέει ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα inkomotini.news. «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με Covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων  σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου και καρκίνοι», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι προ είκοσι ημερών στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είχε στηθεί πτέρυγα ΜΕΘ με έξι κλίνες μέσα σε ένα 24ωρο.

Aξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης οι ανάγκες του νοσοκομείου σε οξυγόνο από τον καλοκαίρι έχουν τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα τα αποθέματα οξυγόνου του νοσοκομείου να μην μπορούν να καλύψουν όλο των όγκο των περιστατικών.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο οι ανάγκες στην παροχή Οξυγόνου ήταν περίπου 700cm3 και σήμερα ξεπερνούν τις 2000 cmm3 ημερησίως, όπως αναφέρουν

«Ζητούμε από την Διοίκηση να πάψει να εκτελεί απλώς εντολές και να λάβει σοβαρά υπ'όψιν της τις δυνατότητες αντοχής του συστήματος στην παροχή του απαραίτητου όγκου Οξυγόνου σε απομακρυσμένες κλινικές, όπως και χθες στην 3η κλινική covid, ειδάλλως θα έχει και την επικείμενη ευθύνη! Πριν θρηνήσουμε θύματα από αμέλεια καλό θα είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας και να πάψουμε να επεκτεινόμαστε έτσι απλά σε επιπλέον κλινικές covid χωρίς τα προαπαιτούμενα...!!!", τονίζουν.

Ανακοίνωση Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης:

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 100 ασθενείς με Covid, εκ των οποίων οι 21 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Το νοσοκομείο είχε πριν από την πανδημία τη δυναμικότητα των 9 κλινών ΜΕΘ, ενώ οι συνεχόμενες επεκτάσεις των κλινών εντατικής για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών, χωρίς να προσλαμβάνεται το απαιτούμενο προσωπικό.

«Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάστηκαν και φτάσαμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες κλίνες, υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους, έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο Νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 Νοσηλευτές Δ.Ε», υποστηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν, επίσης, ότι οι αντοχές του Νοσοκομείου είναι πλέον οριακές αλλά και επικίνδυνες. Και συμπληρώνουν ότι η έλλειψη κατάλληλων χώρων για τα Covid περιστατικά έχουν το αποτέλεσμα να παραμένουν για νοσηλεία παθολογικά περιστατικά μέσα στις κλινικές κορονοϊού.

«Παρατηρείται το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής Παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19. Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο ... Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς...τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά απο ιχνηλάτηση!», τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ