2020-11-30 20:14:46
Φωτογραφία για Σίφνος το διαμάντι των Κυκλάδων...Από τη Ραφαέλλα Ράλλη
Το κριτήριο της επιλογής προορισμού για διακοπές σπανίως είναι ένα και κυρίως, όσα κι αν είναι, 

διαφοροποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Πολύ βαρύγδουπη η θεματική πρόταση για.... ένα κείμενο ξεγνοιασιάς, όμως πέρα για πέρα αληθινή. 

Στην προκειμένη, η Kylie ήταν απλώς ένα αστείο, καθώς εμείς θέλαμε να βρούμε ένα κυκλαδίτικο νησί που δεν είχαμε επισκεφθεί και που δε θα ‘χε μεγάλες αποστάσεις για να διανύσουμε.

Η μέθοδος εις άτοπον απαγωγή λειτούργησε λυτρωτικά. Μύκονος μυρίζει μαϊντανίλα, Κουφονήσια δε βόλευαν τα δρομολόγια, την Άνδρο την καπάρωσε η Μενεγάκη, Νάξος μεγάλη, Κύθνο πήγαμε, Μήλος ζευγαρόνησο – έχουμε πάει, Σέριφο επίσης, ωπ να μία Σίφνος. 

Είχα ακούσει και διθυράμβους για την “κυρία”, ξεκινήσαμε αμέσως το σαφάρι εισιτηρίων- διαμονής. Αφού το σώσαμε κι αυτό, καθότι η απόφαση ήταν κλασσική ελληνική της τελευταίας στιγμής, μετά από λίγες ημέρες μπαρκάραμε.


Ελλείψει χρόνου, ήταν από τις ελάχιστες -για να μην πω η μοναδική φορά- που δεν ξεψάχνισα κάθε καμμένη ιστοσελίδα που βρήκα στο διαδίκτυο για να κατατοπιστώ πλήρως σχετικά με το τί πρέπει οπωσδήποτε να δούμε με την άφιξή μας στο νησί.

 Ευτυχώς, φτάνοντας, είναι λες και το ίδιο σε οδηγεί μόνο του, όσο ρομαντικουλίστικο κι αν σου ακούγεται αυτό.

 Αν βγάλουμε τη Μύκονο εκτός, ως μία κατηγορία από μόνη της (όπως είναι το Βατικανό στη Ρώμη), θα μπορούσε η Σίφνος κάλλιστα να είναι το νησί παράδειγμα- μπούσουλας για τούτη την κατάλευκη “συστάδα” καταμεσής στα νησιά του Αιγαίου.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ