2020-12-01 03:54:09
Φωτογραφία για Θεραπευτικές προσεγγίσεις της νόσου COVID-19  πριν από την μόλυνση και σε φάση νοσηλείας

medlabnews.gr iatrikanea

Πιθανές θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 βρίσκονται σε διάφορες φάσεις της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού απαιτεί ποικίλες προσεγγίσεις, οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικές στα διάφορα στάδια εξέλιξης της νόσου.

Είναι πιθανό το τελικό πρότυπο θεραπείας της νόσου COVID-19 να είναι πολύπλευρο, βασισμένο σε φάρμακα από τις διάφορες κατηγορίες που αναλύονται παρακάτω:

            Εμβόλιο 

Πριν από τη μόλυνση: υγιές άτομο  

Πριν από τη μόλυνση με τον  SARS-CoV-2, μία ουσία που ομοιάζει με τον ιό εισάγεται στο σώμα για να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αναπτύξει τα δικά του αντισώματα κατά του ιού (συχνά μία αδρανοποιημένη μορφή ή τμήματα του πραγματικού ιού), μία διαδικασία γνωστή ως ενεργή ανοσοποίηση. Αυτή η «διέγερση» του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να το βοηθήσει  στην αναγνώριση και την καλύτερη ανταπόκριση του αργότερα όταν το άτομο μολυνθεί από τον ιό.Εξουδετερωτικά αντισώματα 

Πρόσφατη διάγνωση μέτριας έως σοβαρής νόσου COVID-19

 

Αυτά τα αντισώματα είναι σχεδιασμένα να επιτίθενται κατευθείαν στον ιό, εξουδετερώνοντας την επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Συνδέονται στον ιό και τον εμποδίζουν να αναπαραχθεί και να εξαπλωθεί στο σώμα. Τα αντισώματα επίσης βοηθούν στην απομάκρυνση του ιού από το σώμα. Αυτή είναι μια θεραπεία που είναι πιο αποτελεσματική εάν χορηγηθεί πριν ο ασθενής εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει 

Νοσηλευόμενος ασθενής

 

Αυτή η θεραπεία προέρχεται από ασθενείς που νόσησαν από τη νόσο  COVID-19 και ανάρρωσαν χωρίς ιατρική παρέμβαση. Το πλάσμα των ασθενών αυτών συλλέγεται σε μία προσπάθεια να βρεθούν αντισώματα που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό σε νέους ασθενείς, παρόμοια με τα εξουδετερωτικά αντισώματα.

 

Αντι-ιικοί παράγοντες

 

Νοσηλευόμενος ασθενής

 

Μετά την είσοδο του  SARS-CoV-2 και τη μόλυνση των κυττάρων, τα αντιιικά φάρμακα μπορεί να αποτρέψουν την αναπαραγωγή και την εξάπλωση του ιού.  Η διακοπή ή η επιβράδυνση της ανάπτυξης των ιών μπορεί να επιτρέψει στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να απομακρύνει τον ιό και να μειώσει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα 

Νοσηλευόμενος ασθενής

 

Στη νόσο COVID-19, η αυξημένη σοβαρότητα της νόσου μπορεί να σχετίζεται με μία υπερφλεγμονώδη κατάσταση. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να μειώσουν την υπερβολική φλεγμονώδη ανταπόκριση και τις επιπλοκές που αυτή μπορεί να προκαλέσει.

November 2020 CA Approved for External Use. ©2020, Eli Lilly and Company. ALL RIGHTS RESERVED.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ