2020-12-04 20:31:59
Φωτογραφία για Μπουρλά: «Δεν γνωρίζουμε αν το εμβόλιο σταματά την εξάπλωση του ιού»!
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά δήλωσε σε συνέντευξή του ότι: «δεν είναι σίγουρος» αν το εμβόλιό της εταιρίας του σταματά τη μετάδοση της Covid-19!

Το ανώτατο στέλεχος του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα αποσαφηνισμένο αν όσοι λάβουν το εμβόλιο της εταιρίας δεν θα μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε άλλους και αυτό μόλις μία μέρα μετά την επίσημη έγκριση για διάθεση του εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer είπε ότι η διάθεση του εμβολίου θα είναι ταχύτατη και στις ΗΠΑ, αφού πάρουν το «πράσινο φως» από τους αξιωματούχους Υγείας, ακολουθώντας τα βήματα της Βρετανίας, σημείωσε ότι «μένει να δούμε αν οι εμβολιασθέντες μπορούν ακόμα να μεταδώσουν τον ιο. 

«Παρόλο που θα έχουν θωρακιστεί με την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, θα μεταδίδουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους;». Ο δημοσιογράφος του NBC Λέστερ Χολντ ρώτησε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης, λαμβάνοντας μια εκπληκτική απάντηση από τον Μπουρλά: «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. «Δεν είμαστε σίγουροι για αυτό τώρα...»


Τον περασμένο μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της - που αναπτύχθηκε παράλληλα με τη γερμανική εταιρεία BioNTech - είχε αποδειχθεί ότι ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην παροχή ανοσίας στους συμμετέχοντες σε δοκιμές, παίρνοντας το πράσινο φως από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές την Τετάρτη για να ξεκινήσει τη διανομή για ευρεία χρήση.

Η Pfizer έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αλλά ο οργανισμός ήταν λιγότερο πρόθυμος να περάσει άμεσα τον εμβολιασμό, με έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα για τις μολυσματικές ασθένειες, τον Άντονι Φαούτσι, να δηλώνει ότι οι συνάδελφοί του στο Ηνωμένο Βασίλειο «…βιάστηκαν γι' αυτή την έγκριση» συγχαίροντας παράλληλα την «πολύ προσεκτική» διαδικασία εξουσιοδότησης από τον FDA .

Ενώ οι δύο φαρμακοβιομηχανίες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους, η αδυναμία διακοπής της μετάδοσης από φορείς του ιού, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο εμβολιασμός υπολείπεται των υψηλών προσδοκιών που εξέφρασαν κάποιοι αξιωματούχοι Υγείας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ