2020-12-05 12:58:51
Φωτογραφία για «Μπλόκο» πέντε μοναχών σε έργο €110 εκατ. του ΑΔΜΗΕ στα Καλάβρυτα
 

  Πέντε καλόγριες στα Καλάβρυτα επιμένουν να εμποδίζουν για ένα κρίσιμο έργο του ΑΔΜΗΕ, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, για την επέκταση του «Δυτικού Διαδρόμου της Πελοποννήσου». Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά κρίσιμο για την ενεργειακή ευστάθεια της Πελοποννήσου και προϋπόθεση για να ξεκλειδώσουν επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή προς όφελος της πράσινης ανάπτυξης.

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινά εδώ και πάνω ένα χρόνο εξαιτίας των αντιδράσεων της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα. Συγκεκριμένα, ένω το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98% και απομένει να ολοκληρωθούν 2-3 πυλώνες, οι πέντε καλόγριες της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων επιμένουν να εναντιώνονται στην τοποθέτηση των πυλώνων σε απόσταση 500 μέτρων το μοναστήρι. Κάνουν λόγο για «οπτική όχληση» και «προσβολή του ησυχαστικού χαρακτήρα της Μονής» και απαιτούν με τρόπο το έργο να αναβληθεί.

Το τελευταίο διάστημα, με διαμεσολάβηση της μητρόπολης Καλαβρύτων η διαμάχη δαίνονταν να είχε εκτονωθεί, παρότι στα τέλη Νοεμβρίου, όταν τα συνεργεία του αναδόχου του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησαν τις εργασίες στην περιοχή, οι μοναχές εμπόδισαν τα μηχανήματα εκσκαφής. Ωστόσο, στης 27 Νοεμβρίου οι μοναχές κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλονται οι εργασίες μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ