2020-12-06 22:32:59
Φωτογραφία για Mercedes 600 Pullman
Μια εξαιρετικά πολυτελής Mercedes 600 Pullman που άνηκε σε διάσημο υψηλόβαθμο κρατικό στέλεχος της Κίνας είναι διαθέσιμη για αγορά έναντι 250.000 ευρώ

Παρά την ηλικία των σχεδόν πέντε δεκαετιών η Mercedes 600 Pullman παραμένει μια άκρως εντυπωσιακή παρουσία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει αναρτηθεί προς πώληση το eBay σε τιμή λίγο χαμηλότερη των 240.000 ευρώ και σύμφωνα με την αγγελία έχει ένα άκρως ενδιαφέρον ιστορικό.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο του Chan Yi, ο οποίος ως μέλος του Κουμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ξεκινώντας από δήμαρχος της Σαγκάης το 1949 έφθασε στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας έχοντας μάλιστα φιλοξενηθεί και στο εξώφυλλο του περιοδικού Times. Η υψηλόβαθμη θέση του συνοδευόταν φυσικά και από πολλά προνόμια μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη Mercedes 600 Pullman η οποία είχε γίνει ειδική παραγγελία.

Το αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε το 1990 αποθηκευμένο σε μια αποθήκη από έναν γερμανό μηχανικό της Volkswagen στη Σαγκάη
. Αγόρασε το αυτοκίνητο και το έστειλε πίσω στη Γερμανία και από τότε έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες όμως εξακολουθεί να έχει μόλις 21.186 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Ο πιο πρόσφατος προορισμός του ήταν στην Καλιφόρνια όπου και έγινε ένα εκτεταμένο service χωρίς όμως να επηρεαστεί η αυθεντικότητα του καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει δεχτεί κανενός είδους ανακατασκευή διατηρώντας την αρχική του κατάσταση. Πάντως αυτή είναι η δεύτερη φορά που το αυτοκίνητο εμφανίζεται στις αγγελίες πωλήσεων το τελευταίο διάστημα καθώς η πρώτη προσπάθεια τον περασμένο Αύγουστο δεν κατέληξε τελικά σε επιτυχημένη πώληση.
Δ anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ