2020-12-14 13:38:43
Φωτογραφία για Εκπρόσωπος τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Η Ελλάδα παρενοχλεί και προκαλεί ένταση στην Αν. Μεσόγειο»
Εκπρόσωπος τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Η Ελλάδα παρενοχλεί και προκαλεί ένταση στην Αν. Μεσόγειο»

 

Καλεί σε «άνευ όρων» διάλογο η τουρκική πλευρά

«H Ελλάδα με ασκήσεις, παρενοχλήσεις, παραβιάσεις και προκλητικές δηλώσεις κλιμακώνει την ένταση» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ανχης Σεμπνέμ Ακτόπ, στην τακτική ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

Αναφερόμενη στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου η Ακτόπ, έστρεψε για μία ακόμη φορά τις βολές της κατά της χώρας μας και της Κύπρου, ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις, καλώντας σε «άνευ όρων» διάλογο.

Δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Για την επίλυση των προβλημάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πάντοτε υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς λέμε πως τα προβλήματα πρέπει να λυθούν με διάλογο και με άνευ όρων διαπραγματεύσεις. Στην περιοχή η Ελλάδα με ασκήσεις παρενοχλήσεις παραβιάσεις και προκλητικές δηλώσεις είναι αυτή που συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της που κλιμακώνει την ένταση. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δίκαια και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ‘‘ΤΔΒΚ’’». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ