2020-12-23 00:30:15
Φωτογραφία για Μεσσηνία: Πάνοπλος συνελήφθη  βαρυποινίτης
Με μια άψογα οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η Ε.Κ.Α.Μ., οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας κατάφεραν να αιφνιδιάσουν έναν επικίνδυνο και οπλισμένος σαν αστακό δραπέτη των φυλακών Κέρκυρας. Ο αλλοδαπός βαρυποινίτης, που αναζητούνταν εδώ και ακριβώς ένα χρόνο, διέπραξε τουλάχιστον δύο ληστείες στη Μεσσηνία μαζί με δυο συνεργούς του.

Ο 44χρονος είχε παραβιάσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2019 την άδεια που του είχε χορηγηθεί και δεν επέστρεψε στις φυλακές όπου ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα αυτής, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση. Το τι έκανε από τότε, δεν είναι ακόμη γνωστό και διερευνάται, ωστόσο από τον περασμένο Νοέμβριο συνεργαζόταν στις ληστείες με τους άλλους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 43 χρόνων.

Στις 10 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε δυο επιχειρήσεις στην Κυπαρισσία και το Μελιγαλά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους ιδιοκτήτες και άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά.


Οι δυο ληστείες εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με τα τμήματα Οιχαλίας και Τριφυλίας και τα ίχνη του 44χρονου δραπέτη εντοπίστηκαν στον Πειραιά, όπου συνελήφθη με έφοδο στο σπίτι που νοίκιαζε. Μέσα, βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες και 74 φυσίγγια, ένα πιστόλι με δυο γεμιστήρες και έξι φυσίγγια, χρήματα, τρία κινητά και το κλειδί ενός μισθωμένου οχήματος που χρησιμοποιούσε.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ληστεία σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει τους αναζητούμενους συνεργούς του. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση τους. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ