2020-12-26 01:59:45
Φωτογραφία για Βρέθηκαν τα κονδύλια για την επαναστατική θεραπεία του Έλληνα ερευνητή, κατά του κορονοϊού

 medlabnews.gr iatrikanea

Βρέθηκαν τα κονδύλια που αναζητούσαν οι επιστήμονες του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»  προκειμένου να προχωρήσουν οι δύο έρευνες, οι οποίες  σχετίζονται με τη θεραπεία της ασθένειας COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, όπως ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου και συντονιστής της μελέτης για την ελπιδοφόρα μελέτη με τα Τ-λεμφοκύτταρα.



Ο γιατρός ανακοίνωσε σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρέθηκαν δύο χρηματοδότες, μετά την έκκληση, που απηύθυνε ο ίδιος για τη συνέχιση της έρευνας, η οποία σταμάτησε καθώς απαιτούνται 230.000 ευρώ.

Τη μελέτη πρόκειται να χρηματοδοτήσει η «Επιτροπή 2021», της οποίας προΐσταται η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ενώ ο

. Αναγνωστόπουλος έκανε γνωστό ότι δέχθηκε κλήση και από τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, για να χρηματοδοτηθεί η έρευνα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Tελικά η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ «άλλη μελέτη  για τον κορoνοϊό, που εξετάζει το ρόλο του συμπληρώματος και των γονιδίων του στη βαρύτητα της COVID-19 και που οδηγεί στην χρησιμοποίηση ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί (αναστολέας της ενεργοποίησης του συμπληρώματος) ως αποσόβηση της εξέλιξης της νόσου προς βαριά μορφή», κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ