2021-01-06 21:51:19
Φωτογραφία για «Άδειασμα» Πενς σε Τραμπ: «Δεν προδίδω τον όρκο μου»


Επιστολή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με την οποία καθίσταται σαφής η επικύρωση του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας - Ο Τραμπ έριξε νωρίτερα το μπαλάκι στον Πενς ζητώντας να ακυρώσει το αποτέλεσμα της κάλπης

«Αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, ενώ τόνισε πως θα υπηρετήσει τον όρκο του.

Αναβρασμός επικράτησε, νωρίτερα, στην Ουάσινγκτον, με πλήθος κόσμου να συνωστίζεται για να εκδηλώσει υποστήριξη στον Τραμπ, ύστερα από κάλεσμα του τελευταίου.

Εμμένοντας στις θέσεις περί νοθείας, ο Ρεπουμπλικανός υποστήριξε ότι δεν θα αφήσει τον Μπάιντεν να κυβέρνησει, καθώς «έκλεψε» στις εκλογές, ενώ έριξε το μπαλάκι στον Πενς ζητώντας του να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα.

Ο Πενς έστειλε, από τη μεριά του, επιστολή σε 535 Γερουσιαστές λέγοντας ότι θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη Συνταγματική διαδικασία.


«Μοιράζομαι τις ανησυχίες εκατομμυρίων Αμερικανών για την ακεραιότητα αυτών των εκλογών», έγραψε στην επιστολή ωστόσο.

Πάντως, σημείωσε ως αντιπρόεδρος ότι δεν έχει την εξουσία από το Σύνταγμα να αποφασίσει ποιες εκλογικές ψήφοι υπολογίζονται και ποιες όχι.

Πρόσθεσε ότι οι αντιπρόεδροι στο παρελθόν διεξήγαγαν «τις διαδικασίες με ομαλό τρόπο, ακόμη και όταν η καταμέτρηση είχε ως αποτέλεσμα την ήττα του κόμματός τους».

«Θεωρώ ότι ο όρκος μου να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα με εμποδίζει να διεκδικήσω μονομερή εξουσία για να καθορίσω ποιες εκλογικές ψήφους πρέπει να μετρηθούν και ποιες όχι», σημείωσε.

«Συνεδριάζει η Σύνοδος του Κογκρέσου σήμερα, θα κάνω το καθήκον μου να φροντίσω να ανοίξουμε τα πιστοποιητικά των εκλογέων, ακούμε αντιρρήσεις από Γερουσιαστές και Αντιπροσώπους και μετράμε τις ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο κατά τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα, τους νόμους και την ιστορία μας. Βοήθησέ με, λοιπόν, Θεέ μου», συμπλήρωσε, ακόμη, ο Πενς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ