2021-01-08 22:16:03
Φωτογραφία για Bitcoin: Τρελή πορεία χωρίς φρένα – Ξεπέρασε τα $41.000
Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε το 1 τρισ.δολάρια για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα Η αγορά των κρυπτονομισμάτων καταγράφει την εντυπωσιακότερη πορεία αυτήν την εβδομάδα, καθώς η τελευταία φούσκα στου κόλπους του Bitcoin κορυφώθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, ακολουθούμενη από μια θεαματική συντριβή.

Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index, που περιλαμβάνει Bitcoin, Ether και τρία άλλα ψηφιακά νομίσματα, σημείωσε άνοδο περίπου 50% αυτήν την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη που έχει καταγράψει, από τον Δεκέμβριο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, το Bitcoin κατέρριψε το φράγμα των 41.092 δολαρίων, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στους επενδυτικούς κύκλους και στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά εγείρονται ερωτήματα κατά πόσο αυτά τα κέρδη αποτελούν πεδίο μακρορόθεσμης βιωσιμότητας. Οι πιστοί του Bitcoin, το βλέπουν ως περιουσιακό εκχέγγυο που λειτουργεί ως ισχυρή αντιστάθμιση έναντι του δολαρίου και του κινδύνου πληθωρισμού. Άλλοι ανησυχούν ότι το ράλι δεν έχει καμία λογική και τροφοδοτείται από πληθώρα φορολογικών και νομισματικών κινήτρων.


Οι σχολιαστές επεσήμαναν μια σειρά πιθανών πηγών ζήτησης κρυπτονομισμάτων, που κυμαίνονται από την αχαλίνωτη κερδοσκοπία από τους εμπόρους που μένουν στο σπίτι, έως τις αγορές από θεσμικούς και εταιρικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με τον Ριτς Ρος, αναλυτή στρατηγικής της Evercore ISI, η «ανοδική ιστορική αναλογία» υποδηλώνει ότι οι επενδυτές πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζουν Bitcoin και Ether, ωστόσο εκφράζει φόβους για μια επικείμενη – μη αναμενόνη – φούσκα, όπως αυτή του 2017, η οποία οδήγησε σε συντριβή της αγοράς.

Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε το 1 τρισ.δολάρια για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα μετά από μια πενταπλάσια άνοδο κατά το παρελθόν έτος, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko, η οποία αναλύει σε καθημερινή βάση πάνω από 6.000 νομίσματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ