2021-01-11 15:53:13
Φωτογραφία για Τετάρτη, 16/12/2020: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Λύνουμε το πρόβλημα 3 και τη "Διερεύνηση - Επέκταση" στη σελίδα 50 του Τ.Ε.. Επίσης, αντιγράφουμε και λύνουμε στο τετράδιό μας τα παρακάτω προβλήματα ημέρας:

1. Ο Άγγελος ξόδεψε στο κυλικείο του σχολείου σε μια εβδομάδα 8½ € και την επόμενη εβδομάδα ⅘ του € περισσότερα. Πόσα ξόδεψε και τις δυο εβδομάδες;

Λύση:

Απάντηση:

2. Η συνολική επιφάνεια των τριών χαλιών στο σπίτι μας είναι 10 τ.μ. Το πρώτο χαλί είναι 2⁵/₆ τ.μ. και το δεύτερο είναι μεγαλύτερο από το πρώτο κατά ⁹/₁₀ του τ.μ.. Πόσα τ.μ. είναι το τρίτο χαλί;



Λύση:

Απάντηση:

Γλώσσα: Ζωγραφίζουμε σε μια κόλλα Α4 ή σε ένα φύλλο από μπλοκ ζωγραφικής πώς φανταζόμαστε το δικό μας "Πόρτο Λίλι" και το στέλνουμε, σε μια όσο το δυνατόν πιο φωτεινή και καθαρή φωτογραφία, στο email (δείτε και το τραγούδι στην αντίστοιχη ανάρτηση)
. Επίσης, κάνουμε την εργασία 1, στη σελίδα 54 του Τ.Ε., σε μια παράγραφο περίπου 50 λέξεων. Την Παρασκευή θα διαβάσει ο καθένας την παράγραφό του. Τέλος, οι μικροί μας δημοσιογράφοι αυξάνουν, επιμελούνται και εκδίδουν κι άλλες εφημεριδούλες με περιεχόμενο άκρως ενδιαφέρον. Κάντε "Κλικ στη μάθηση" στις παρακάτω εικόνες, για να δείτε ή να κατεβάσετε τις προσπάθειες των Σοφία και Ιωάννα Β., καθώς και του αδερφού τους Μιχάλη Γεωγραφία: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε προσεκτικά τα υπογραμμισμένα του 17ου κεφαλαίου "Το κλίμα της Ελλάδας" και, έπειτα, συμπληρώνουμε τις εργασίες 1 και 2, στη σελίδα 26 του Τ.Ε.. 
klikstimathisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ