2021-01-11 16:02:57
Φωτογραφία για Δεκάδες πλοία εκεί που φέρεται να συνετρίβη το αεροπλάνο - «Νομίζαμε ότι ήταν βόμβα ή τσουνάμι», λένε ψαράδες

Δεκάδες πλοία, ανάμεσά τους και τέσσερα πολεμικά, μετέχουν στις έρευνες, στην περιοχή της Ινδονησίας που φέρεται να συνετρίβη το αεροπλάνο της Sriwijaya Air.   

Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. Ψαράδες ανέφεραν ότι βρήκαν συντρίμμια, τα οποία θα εξεταστούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από το αεροπλάνο.   

Στην πτήση SJ182 επέβαιναν 62 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 μέλη πληρώματος. Όλοι τους είναι από την Ινδονησία και στους επιβάτες ήταν και επτά παιδιά. Προορισμός του Boeing 737-500 ήταν η πόλη Ποντιάνακ, σε μια πτήση εσωτερικού διάρκειας 90 λεπτών. 

«Μας είπαν ότι τα βρήκαν λίγο αφότου άκουσαν μία έκρηξη, σαν βροντή», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι βρέθηκαν καύσιμα αεροπλάνου στο σημείο όπου οι ψαράδες βρήκαν τα συντρίμμια.   Ο Σολίχιν, ένας 22χρονος ψαράς από την περιοχή περιέγραψε ότι εκείνος και δύο συνάδελφοί του άκουσαν μία έκρηξη, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το σημείο που βρίσκονταν.   

Στις έρευνες μετέχουν και πολεμικά πλοία (EPA)   «Νομίζαμε ότι ήταν βόμβα ή τσουνάμι, επειδή μετά είδαμε ένα μεγάλο κύμα. Έβρεχε σφοδρά και ο καιρός ήταν πολύ κακός. Οπότε ήταν δύσκολο να δούμε καθαρά. Αλλά είδαμε το μεγάλο κύμα μετά τον ήχο. Ήμασταν πολύ σοκαρισμένοι και αμέσως είδαμε συντρίμμια από αεροπλάνο και καύσιμα γύρω από τη βάρκα μας», περιέγραψε. 





Περισσότερα: lifo.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ