2021-01-12 18:31:04
Φωτογραφία για Το πρώτο τρενο υδρογόνου στη Σκωτία θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2021
Μέχρι το τέλος του 2021, η Σκωτία θα έχει το πρώτο της τρένο που θα λειτουργεί με υδρογόνο, χάρη σε ένα νέο έργο της κυβέρνησης της Σκωτίας και μιας ομάδας εταιρειών μηχανικών που ειδικεύονται στην ανάπτυξη κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Αν και η πρωτοβουλία μόλις ανακοινώθηκε, αναμένεται ότι το τρένο θα είναι έτοιμο σε μόλις 10 μήνες.

"Η ισχύς έλξης υδρογόνου προσφέρει μια ασφαλή, αξιόπιστη και μηδενική άνθρακα εναλλακτική λύση για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Σκωτίας", δήλωσε ο Ben Todd, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcola Energy, της εταιρείας που ηγείται του προγράμματος. "Το έργο σιδηροδρόμων υδρογόνου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ηγέτες της βιομηχανίας στον τομέα του υδρογόνου, της σιδηροδρομικής μηχανικής και της ασφάλειας να συνεργαστούν με σκωτσέζους παρόχους τεχνολογίας για να αναπτύξουν μια λύση έτοιμη για ανάπτυξη."

Η Σκωτία έχει υιοθετήσει μια ισχυρή στάση κατά της αλλαγής του κλίματος και εργάζεται για την διακοπή ορυκτών καυσίμων, όλων των επιβατικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών της χώρας έως το 2035, πέντε χρόνια πριν από την ευρύτερη ημερομηνία στόχου του Ηνωμένου Βασιλείου του 2040. 


"Αυτό το έργο δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο βήμα για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις πρακτικές προκλήσεις της χρήσης δύναμης έλξης υδρογόνου στους σιδηροδρόμους μας, αλλά ένα παράδειγμα του είδους της επένδυσης που πρέπει να εκμεταλλευτεί η Σκωτία από την ευκαιρία να οικοδομήσει μια ασφαλή, ευέλικτη, οικονομικά αποδοτική και δίκτυο ενέργειας μηδενικού άνθρακα ", δήλωσε η Clare Lavelle, επικεφαλής της Scotland Energy Business στην Arup, μια συμβουλευτική εταιρεία μηχανικής που ανήκει στην κοινοπραξία.

Τα ταξίδια με τρένο έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι ταξιδιώτες θέλουν να μειώσουν τα αποτυπώματα άνθρακα. Νέα έρευνα έδειξε ότι ορισμένα ταξίδια με τρένο σε ολόκληρη την ήπειρο είναι στην πραγματικότητα ταχύτερα από ό, τι οι πτήσεις , και το δίκτυο νυχτερινών τρένων της Ευρώπης πρόκειται να δει μια εντυπωσιακή επέκταση τα επόμενα χρόνια, με νέους συνδέσμους που συνδέουν 13 πόλεις. Οι αερομεταφορείς από την Ισπανία έως την Τσεχική Δημοκρατία προσφέρουν χαμηλού κόστους, δωρεάν υπηρεσίες τρένων, με την ελπίδα να ανταγωνιστούν καλύτερα τις αεροπορικές εταιρείες του προϋπολογισμού.

lonelyplanet.com/articles/first-hydrogen-powered-train-scotland

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ