2021-01-12 23:12:36
Φωτογραφία για Αυτό είναι το πιστοποιητικό του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό
Ξεκινά ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα το έγγραφο που θα πιστοποιεί τον εμβολιασμό. Ραντεβού και στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς.

Ξεκινά σε λίγες ημέρες ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών να έχουν προτεραιότητα. Οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται σε Κέντρα Υγείας και σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού και τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογράφηση. Μέσα σε 72 ώρες, όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό που θα τους έχει σταλεί στο 13034.

Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται και στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Εν τω μεταξύ, δόθηκε στη δημοσιότητα και το έγγραφο που θα πιστοποιεί ότι ο φέρων έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου, αντί για τις 20/1 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών από 85 ετών και άνω, για τους οποίους από χθες ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού.

Στόχος είναι να πραγματοποιούνται 30.000 εμβολιασμοί καθημερινά. Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 18 νησιά και ακολουθούν ακόμη 13 νησιά της χώρας στα τέλη Ιανουαρίου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ