2021-01-17 08:34:53
Φωτογραφία για Intel Tiger Lake CPUs στα επόμενα Gaming laptops

 



Οι πανίσχυροι επεξεργαστές της Intel Tiger Lake επανέρχονται με νέα μοντέλα και αυτή τη φορά προορίζονται για Gaming laptops.

Οι αρχικοί Tiger Lake CPUs, ήταν μια οικογένεια επεξεργαστών ειδικά σχεδιασμένοι για ultra books και κυκλοφόρησε πριν από αρκετούς μήνες στην αγορά και χαρακτηριζόταν πέρα από τις υψηλές για την κατηγορία επιδόσεις και από το γεγονός ότι κατασκευάζονταν στα 10nm για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτά τα θετικά συν τις βελτιωμένες συχνότητες λειτουργίας φαίνεται πως είναι το κεντρικό στοιχείο των τριών νέων high performance Tiger Lake που έρχονται για να ανανεώσουν την κατηγορία των gaming laptops με TDP που οριοθετείται στα 35W.

 

Ο λόγος για τους εξής: Core i5-11300H, Core i7-11370H και Core i7-11375H και όλοι τους εφοδιάζονται με 4 πυρήνες και 8 threads με διαφορές στους base χρονισμούς, στα Turbo clocks και στην L3 cache ιδίως μεταξύ του Core i5 και του Core i7. Αυτοί οι επεξεργαστές θα αξιοποιούν την σχεδίαση 10nm SuperFin που βοηθάει στην αύξηση των χρονισμών έως και τα 5GHz για το ισχυρότερο μοντέλο του lineup ενώ ενσωματώνουν memory controllers που υποστηρίζουν τόσο τις χαμηλής κατανάλωσης LPDDR4Χ των 4267MHz όσο και DDR4 στα 3200MHz για βέλτιστες επιδόσεις. Οι αναφορές της Intel κάνουν λόγο για αύξηση των επιδόσεων από την 10η γενιά κατά 15%, ενώ χάρη στις σχεδιαστικές βελτιώσεις της Intel αυτή η γενιά των Intel Core Tiger Lake H35 είναι κατά 9% ταχύτερη (σε single thread) από τους 11ης γενιάς Core που κυκλοφόρησαν νωρίτερα στα 15W. Την ίδια στιγμή με την αύξηση των πυρήνων και τους υψηλότερους χρονισμούς σε κάθε έναν από αυτούς, οι multi threadded επιδόσεις ξεπερνούν το 40% απο την προηγούμενη γενιά (11th Gen των 15W) στις εσωτερικές μετρήσεις της εταιρίας.

 

Μιας και προορίζονται για laptops, η συγκεκριμένη γενιά διαθέτει και πλήθος άλλων χαρακτηριστικών που βρίσκουν εφαρμογή σε ένα φορητό gaming σύστημα όπως για παράδειγμα το Thunderbolt 4 μέσω USB Type-C, τον δίαυλο PCIe Gen 4 με 4 lanes για χρήση με ταχύτατους M.2 SSDs και την ενσωμάτωση του Resizable BAR σε συνδυασμό με τις GPUs της NVIDIA, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει τις επιδόσεις και στην κατηγορία των laptops, όμως οι συμβατές GPUs αναμένεται να ανακοινωθούν στις 12 Ιανουαρίου 2021.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ