2021-01-18 13:11:15
Φωτογραφία για Σε ποια χώρα με τον πληθυσμό της Αθήνας δεν υπάρχει καθόλου φόρος εισοδήματος


Η συγκεκριμένη χώρα δέχεται τους περισσότερους ξένους εργαζόμενους στον κόσμο – Τα supercars εδώ είναι φθηνά και ο τρόπος ζωής σύγχρονος και γεμάτος ευκαιρίες για διασκέδαση Σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη οι επτά στους 10 ανθρώπους που περπατούν στον δρόμο είναι ξένοι. Πρόκειται για το Κουβέιτ, αυτό το πλούσιο εμιράτο του Κόλπου που έχει πληθυσμό μόλις 4,2 εκατ. ανθρώπων.

Συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών του Αραβικού Κόλπου που προσφέρουν εργασία σε ξένους και οι περισσότεροι πολίτες είναι αλλοαδοί. 960.000 είναι Ινδοί. Πάνω από 500.000 είναι Αιγύπτιοι, ενώ οι Πακιστανοί ανέρχονται σε 150.000, οι προερχόμενοι από το Μπαγκλαντές σε 35.000, οι 250.000 από τις Φιλιππίνες, ενώ οι υπόλοιποι είναι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί.

Ο λόγος που οι αλλοδαποί προσελκύονται από το Κουβέιτ είναι οι εργασιακές ευκαιρίες που προσφέρει ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι εκεί δεν επιβάλλεται φόρος εισοδήματος.


Επίσης, είναι εύκολο για κάποιον να αποκτήσει ένα supercar που σε άλλη χώρα απλά θα το ονειρευόταν, καθώς η τιμή τους είναι αρκετά χαμηλή. Ο τρόπος ζωής δεν επηρεάζεται από την αυστηρότητα του Κορανίου, όπως σε πολλές άλλες χώρες της περιοχής, είναι σύγχρονος και προσφέρει πολλές ευκαιρίες διασκέδασης.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί που έχουν μεταναστεύσει ως οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στον τομέα των κατασκευών, της ιδιωτικής ασφάλειας ή είναι οδηγοί και χειριστές βαρέων οχημάτων. Υπάρχουν όμως και οι αλλοδαποί που εργάζονται εκεί ως δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και αρχιτέκτονες.

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορεί να κάνει κανείς στο Κουβέιτ κι αυτό γιατί οι ντόπιοι δεν ανταγωνίζονται τους ξένους στην αγορά εργασίας: ή είναι τα αφεντικά ή τα παιδιά των αφεντικών.

Σημειώνεται ότι ο κορωνοϊός έπληξε βαριά το Κουβέιτ με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα μεγάλο κύμα εξόδου εργαζομένων από τη χώρα, με αποτέλεσμα να αδειάσουν πολλές θέσεις εργασίας. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ