2021-01-20 21:50:51
Φωτογραφία για BMW  3 εκυρίαρχος  drift


Το γερμανικό μοντέλο θεωρείται ως η ιδανική βάση για να δημιουργηθεί πάνω σε αυτό ένα αξιόλογο αυτοκίνητο που με τα ανάλογα περιφερειακά μπορεί να κυριαρχήσει στους αγώνες drift, στους οποίους πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η απόδοση του κινητήρα και η μετάδοση.

Στην περίπτωσή μας έχουμε να κάνουμε με μία αγωνιστική έκδοση της BMW Σειράς 3, η οποία έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τους παραπάνω αγώνες, χάρη στην μαεστρία του ιδιοκτήτη και πολύπειρου οδηγού Robert Petri. Να αναφέρουμε καταρχήν ότι ο συγκεκριμένος οδηγός επέλεξε το πλαίσιο της νεότερης γενιάς E92, το οποίο συνδυάζεται με ένα εξακύλινδρο σε σειρά μοτέρ, γνωστό με τον κωδικό 2JZ και χωρητικότητα 3,4 λίτρα.

Ο εν λόγω κινητήρας αποτελεί προϊόν της Toyota και μας είναι γνωστός από την τοποθέτησή του στη νέα Supra. Εδώ όμως συνδυάζεται με έναν υπερτροφοδότη GT42 της Garret, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στην μέγιστη απόδοση που φτάνει αισίως τους 940 ίππους στον τροχό και 1.000 στον στρόφαλο. Επίσης, η ροπή των 1.200 Nm μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου της G-Force, το οποίο διαθέτει συμπλέκτη από ανθρακόνημα για να μπορεί να αντέχει τις μεγάλες δυνάμεις. Από τη λίστα δεν λείπει το μπλοκέ πίσω διαφορικό καθώς και οι ενισχυμένοι άξονες μετάδοσης. Τέλος, οι επιδόσεις της θηριώδους BMW εξαρτώνται από τις όποιες ρυθμίσεις γίνονται, ανάλογα την πίστα και μπορούν να φτάσουν έως και τα 200 χλμ./ώρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ