2021-01-21 10:32:48
Φωτογραφία για 50+ Κατασκευές για το σπίτι από Παλιά Παράθυρα - Πόρτες
DIY έπιπλα - αντικείμενα κατασκευασμένα

από παλιές πόρτες - παράθυρα

Όσοι  έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το design στον τομέα της διακόσμησης, ξέρουν πως τις περισσότερες φορές αυτό που πληρώνεται και σε αρκετές περιπτώσεις αδρά -είτε αφορά προτάσεις διαμόρφωσης χώρων, είτε αγορά συγκεκριμένων αντικειμένων- δεν είναι τόσο το κόστος υλικών και ο χρόνος εργασίας όσο η ...ιδέα. Αυτό που γενικά και απλοϊκά αποκαλούμε ...φαντασία των σχεδιαστών και δημιουργών.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάποια ...επιφοίτηση παρά για γνώση, επιβοηθούμενη ασφαλώς από ταλέντο, κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου μπορούν λίγο ή περισσότερο να καλλιεργηθούν από οποιονδήποτε έχει την διάθεση και την περιέργεια να ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με όσα περιλαμβάνει αυτό που γενικά αποκαλούμε "διαμόρφωση χώρων". Από τα κύρια   χαρακτηριστικά αυτού του ταλέντου, η ικανότητα εκεί που οι άλλοι διακρίνουν μόνο χώρους - αντικείμενα, εσύ να βλέπεις ...υλικά - όγκους-σχήματα. 


Οι επαγγελματίες του είδους όταν π.χ δείχνετε τους τοίχους σας βλέπουν απλώς χώρο, ύψος, χρώμα, αυτό που για τους περισσότερους δεν είναι παρά μια παλιά πόρτα, ένα άχρηστο παράθυρο, από εκείνους ερμηνεύεται ως "μια ξύλινη επιφάνεια" και ως τέτοια μπορεί να χρησιμοποιηθεί/ αξιοποιηθεί/ μετατραπεί σε οτιδήποτε μέσα σ΄ένα σπίτι θα μπορούσε να είναι φτιαγμένο από ξύλο, σχεδόν στα ...πάντα δηλαδή. 

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα περισσέψουν τέτοια κομμάτια από μια πιθανή ανακαίνιση του δικού σας ή του σπιτιού φίλων ή που θα τα βρείτε πεταμένα δίπλα σε κάδους να περιμένουν το φορτηγάκι του δήμου, προσπαθείστε κι εσείς να σκεφτείτε έτσι. Τόσο ...απλά :)

Ανάλογα με το γούστο σας και την γενική διακόσμηση του χώρου που θα τοποθετηθούν, μπορείτε να δώσετε σε τέτοιες κατασκευές όποιο ύφος θέλετε, από κλασσικό, ethnic, country μέχρι εντελώς μοντέρνο, ...παίζοντας με τις αποχρώσεις, τις χρήσεις τους και τα στοιχεία που θα τα συνδυάσετε.

Oδηγίες και συμβουλές για να αλλάξετε χρώμα, να δώσετε στο ξύλο παλαιωμένη όψη κλπ. θα βρείτε εδώ κι ακόμη αν ούτε εσείς ούτε κάποιος από το περιβάλλον σας διαθέτει τα βασικά εργαλεία για να κόψετε και να συναρμολογήσετε ξύλα -αν χρειάζεται- αποτανθείτε με τους "θησαυρούς" σας ανά χείρας σ΄έναν ξυλουργό και περιγράψτε την ...ιδέα σας. Η υλοποίησή της δεν θα σας κοστίσει ιδιαίτερα και το αποτέλεσμα, μετά την τελική επεξεργασία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας με βερνίκια, χρώμα, τεχνικές παλαίωσης κλπ. σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Δείτε και εδώ 50+ Ιδέες-Κατασκευές από ΠΑΛΙΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ