2021-01-26 13:05:18
Φωτογραφία για Αρκουμανέας: 59 κρούσματα μετάλλαξης - Έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα
Εκτός από την Αττική και την Κρήτη, έρευνες για το στέλεχος της μετάλλαξης του κορονοϊού διεξάγονται στη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, «η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στην χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα αλλά εξετάζουμε και κάποια στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι ενδεχομένως το μεταλλαγμένο στέλεχος να επηρεάσει και τις αποφάσεις που παίρνουμε για τα μέτρα στην Ελλάδα και κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για την μετάλλαξη του ιού.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να αρθούν κι άλλα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα, ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το απέκλεισε, σημειώνοντας ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών. «Πιστεύω ότι για κάποιο διάστημα θα πάμε με τα σχολεία. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει ένδειξη να ανοίξει κάτι άλλο», απάντησε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ