2021-01-31 23:08:06
Φωτογραφία για Ο ιερέας με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορονοϊού είχε βρεθεί θετικός και πριν δύο μήνες
Θετικός στον κορονοϊό και πριν από δύο μήνες, είχε βρεθεί ο 36χρονος διάκονος από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μας που νοσεί από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, ο ιερέας είχε νοσήσει και πριν από δύο μήνες, από το βασικό στέλεχος του ιού. Τώρα, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Ο 36χρονος βρισκόταν σε καραντίνα το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού.

Στόχος των αρχών είναι να γίνει έγκαιρα η ιχνηλάτηση, προκειμένου να μην γίνει διασπορά της μετάλλαξης.

«Παρακολουθούμε το κομμάτι με τις μεταλλάξεις και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα μέτρα για να διαφυλάξουμε τη δημόσια Υγεία» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με φόντο τον συναγερμό που σήμανε για τα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.


Σύμφωνα με το thesstoday.gr, περίπου στις 15:30 το μεσημέρι έφτασε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Χαρδαλιάς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον λοιμωξιολόγο του ΑΧΕΠΑ και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Σίμο Μεταλλίδη, τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπη Στεργιάδη, τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός: «Το κρούσμα αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας. Δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε συνεργασία της μητρόπολης και των ανθρώπων των ενοριών προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακούς ελέγχους και rapid tests στην ευρύτερη περιοχή. Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών που είναι high risk και low risk και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Ταυτόχρονα ο κ. Χαρδαλιάς έκανε «έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή και τήρηση των μέτρων. Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Από την πρώτη στιγμή με την επιστημονική ομάδα, μαζί με τον ΕΟΔΥ και τους λοιμωξιολόγους μας παρακολουθούμε το κομμάτι που αφορά στις μεταλλάξεις σε όλη την Ελλάδα και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία».

Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα διαβεβαίωσε πως αυτό δεν θα επηρεάσει τους εμβολιασμούς. «Παραμένουμε πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο», πρόσθεσε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ