2021-02-03 13:46:46
Φωτογραφία για TikTok Silhouette Challenge: Σάλος με το σέξι trend -vid
Επιτήδειοι έφτασαν στο σημείο ακόμη και να ποστάρουν turorial στο ΥouTube για το πώς μπορεί κάποιος να... κοιτάξει πίσω από την «κόκκινη κουρτίνα» Κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να «παίρνουν μάτι»! Τα διάφορα challenge που εμφανίζονταικατά καιρούς στο TikTok δεν είναι φυσικά πάντα αρεστά απ' όλους: Άλλοι μπορεί να τα βρίσκουν διασκεδαστικά, άλλοι σαχλά, και άλλοι τελείως ανούσια. Ωστόσο στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ακίνδυνα trend, που δίνουν διέξοδο σε κάποια άτομα, νεαρής κυρίως ηλικίας, να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα της καραντίνας, να συνδέονται με άλλους TikTokers και - γιατί όχι - να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κάποιο trend μπορεί να πάρει... σκοτεινή τροπή, όταν π.χ. εμπλέκονται επιτήδειοι που έχουν τις τεχνικές γνώσεις και τη διάθεση να εκμεταλλευτούν την αφέλεια ορισμένων χρηστών των social media. Μία τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι και το Silhouette Challege του TikTok. Σύμφωνα με τη New York Post, τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει viral αρκετά μηνύματα γυναικών που προειδοποιούν άλλες χρήστριες της πλατφόρμας να μείνουν μακριά από το επίμαχο trend, καθώς κάποιοι το χρησιμοποιούν για να «παίρνουν μάτι» τα γυμνά τους σώματα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το αρχικό trend είναι ουσιαστικά το εξής: Ένα άτομο, συνήθως με λιγοστά εφαρμοστά ή και καθόλου ρούχα χρησιμοποιεί ένα κόκκινο φίλτρο για να καλύψει τη γύμνια του και χορεύει σαγηνευτικά υπό τον ήχο ενός ερωτικού κομματιού, περίπου στο στυλ των τίτλων αρχής από ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κλιπάκι σέξι μεν, όχι ιδιαίτερα αποκαλύπτικό δε, αφού το φίλτρο ουσιαστικά καλύπτει όσα πρέπει να καλυφθούν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι κάποιοι χρήστες των social media βρήκαν τρόπο να αφαιρούν το φίλτρο, ουσιαστικά αποκαλύπτοντας τα γυμνά ή ημίγυμνα σώματα των ατόμων που τα πόσταραν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Buzzfeed. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ποστάρουν και... tutorials στο YouTube για το πώς μπορεί κανείς να «βγάλει» το κόκκινο φως για να απολαύσει ανεμπόδιστος το θέαμα!

«Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα social media χωρίς ιδιαίτερη απόκριση από τα Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat ή TikTokως προς την παραβίαση των όρων της κοινότητας» γράφει ένα από τα προειδοποιητικά μηνύματα για το Silhouette Challege στο Facebook και προσθέτει: «Όταν υπενθυμίζεις σε έναν άνδρα ότι αυτές οι ενέργειες είναι αηδιαστικές, ανατριχιαστικές και μη συναινετικές, εκείνοι απαντούν ότι οι γυναίκες λατρεύουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως θύμα και ότι δεν κακώς πόσταραν βίντεο με το γυμνό τους σώμα στο internet.»

«Μιλάμε για μια τεράστια παραβίαση ως προς τη συναίνεση και το @YouTube πρέπει να αφαιρέσει αμέσως αυτά τα βίντεο» έγραψε σε tweet η Ej Dickson, συντάκτρια στο περιοδικό Rolling Stone.Σε ένα άλλο προειδοποιητικό μήνυμα με σχεδόν 100.000 like, μια άλλη χρήστρια του TikTok επισημαίνει σε όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο challenge να προσέξουν τι θα φορέσουν πριν κάνουν editing και δημοσιεύσουν το «τελικό προϊόν».

Ευτυχώς, η κινητοποίηση ορισμένων γυναικών που διέκριναν τον κίνδυνο δείχνει να φέρνει αποτελέσματα. Ένα subreddit που αφορούσε στην αφαίρεση της... «κόκκινης κουρτίνας» στα εν λόγω κλιπ, ονόματι r/SilhouetteUnfiltered, καταργήθηκε, ενώ και το Twitter μπλόκαρε αρκετούς λογαριασμούς που υπέβαλαν σε επεξεργασία τα posts στο TikTok και κορόιδευαν τις συμμετέχουσες. anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ