2021-02-04 13:46:30
Φωτογραφία για Πέμπτη, 4/2/2021: Εργασίες ημέρας

 



Ανθολόγιο: Κάνουμε καλή ανάγνωση το κείμενο "Η βιβλιοθήκη μας", στις σελίδες 120-122. Επίσης, στο τετράδιό μας, γράφουμε το συντακτικό σχήμα των προτάσεων που συμπεριλαμβάνουν τα υπογραμμισμένα ρήματα του κειμένου, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες: σελίδες 120-121 και σελίδα 122. Η μορφή της άσκησης πρέπει να είναι ρήμα: συντακτικό σχήμα, π.χ. ανησυχεί: Υ-Ρ-Α (δε γράφουμε όλη την πρόταση).

Μαθηματικά: Αντιγράφουμε και λύνουμε στο τετράδιό μας τα παρακάτω προβλήματα ημέρας:

1) Ο Πέτρος έχει χαρτζιλίκι 22,75 €. Του φτάνουν αυτά τα χρήματα για μια εβδομάδα, αν ξοδεύει, κατά μέσο όρο, 4,55 € την ημέρα; Αν ναι, πόσα του περισσεύουν; Αν όχι, πόσο πρέπει να μειώσει τον μέσο όρο των ημερήσιων εξόδων του για να του φτάσουν;

Λύση:

Απάντηση:

2) Ένας γεωργός έχει 3 κτήματα. Το πρώτο είναι 10 στρέμματα και του απέδωσε 680 κιλά σιτάρι ανά στρέμμα, το δεύτερο 8 στρέμματα και του απέδωσε 590 κιλά σιτάρι ανά στρέμμα και το τρίτο είναι 12 στρέμματα. Πόσο του απέδωσε το τρίτο κτήμα, αν ο μέσος όρος απόδοσης ανά στρέμμα και των τριών κτημάτων είναι 624 κιλά σιτάρι;




Λύση:

Απάντηση:

Ιστορία: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης και των ερωτήσεων που φτιάξαμε στην τάξη, διαβάζουμε προσεκτικά τα υπογραμμισμένα του 23ου κεφαλαίου "Η νομοθεσία και η διοίκηση εκσυγχρονίζονται", προτού συμπληρώσουμε την εργασία 5, στη σελίδα 32 του Τ.Ε..

Γεωγραφία: Για την επόμενη φορά συμπληρώνουμε τον χάρτη στο ρυζόχαρτό μας με τα σημαντικότερα ποτάμια και λίμνες της χώρας μας (μόνο με χρώμα, χωρίς τα ονόματά τους).
klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ