2021-02-05 07:00:47
Φωτογραφία για 11 όμορφοι σιδηροδρομικοί σταθμοί που έχουν τα δικά τους ξενοδοχεία.
Το ρομαντισμό του ταξιδιού με τρένο - που περιπλανιέται μέσα από εντυπωσιακά τοπία στην άνεση ενός κομψού αυτοκινήτου που κοιμάται - ήταν πάντα η προτεραιότητα του ταξιδιού παρά τον προορισμό. Και ενώ όλη αυτή η αίγλη έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου δώσει την άνεση και την ταχύτητα της πτήσης, παραμένει η ευκαιρία να απολαύσετε μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες του ταξιδιού. απλά πρέπει να κλείσετε ένα ταξίδι με τρένο.

Και για να επεκτείνετε και να αναβαθμίσετε αυτήν τη φαντασία του Παλιού Κόσμου, σκεφτείτε να συνδυάσετε ένα ταξίδι με το τρένο με μια διανυκτέρευση (ή δύο) σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο σιδηροδρομικών σταθμών. Η ευκολία της κατάθεσης με το τρένο στο κατώφλι των καταλυμάτων σας δεν μπορεί να ξεπεραστεί και η καλύτερη από αυτές τις ιδιότητες επικαλύπτει τις σύγχρονες ανέσεις πάνω από την αιώνια αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια για να κάνει μια πραγματικά μοναδική διαμονή. Εδώ είναι 11 ξενοδοχεία σιδηροδρομικών σταθμών που αξίζει να κάνετε check in.


Όλες οι λίστες που εμφανίζονται σε αυτήν την ιστορία επιλέγονται ανεξάρτητα από τους συντάκτες μας. Ωστόσο, όταν αγοράζετε κάτι μέσω των συνδέσμων λιανικής, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια συνεργατών. Αυτή η συλλογή δημοσιεύθηκε αρχικά τον Μάιο του 2013. Έχει ενημερωθεί με νέες πληροφορίες.

Helen H. Richardson / Getty

Crawford Hotel, Ντένβερ

Ο αρχικός σταθμός Denver Union χρονολογείται από το 1881. Όταν άνοιξε ξανά τον Ιούλιο του 2014 μετά από ανακαίνιση 54 εκατομμυρίων δολαρίων, καλωσόρισε επίσης το Crawford Hotel , μια ιδιοκτησία 112 δωματίων που εκτείνεται και στις δύο πτέρυγες του κτηρίου. Πολλά από αυτά τα δωμάτια του ξενοδοχείου επανατοποθετήθηκαν από υπάρχουσες κατασκευές και διαθέτουν ιστορικά στοιχεία σχεδίασης. Για παράδειγμα, τα δωμάτια του τρίτου ορόφου ήταν παλαιότερα γραφεία. Τα παλιά χρηματοκιβώτια είναι ενσωματωμένα σε πολλούς από αυτούς τους τοίχους. Τα δωμάτια στον τέταρτο όροφο, από την άλλη πλευρά, καταλαμβάνουν χώρους σοφίτας, ώστε να έρχονται με εκτεθειμένα τούβλα και τεράστια ξύλινα δοκάρια. Το Great Hall του σταθμού είναι επίσης εκπληκτικό και λειτουργεί ως δημόσιο λόμπι του ξενοδοχείου. Αναζητήστε τους 2.300 σοβάδες (το κρατικό λουλούδι του Κολοράντο) και τους πολυελαίους 1.200 λιβρών - αναψυχές των πρωτοτύπων από πάνω από 100 χρόνια πριν.

Ευγενική προσφορά του St. Pancras London Renaissance Hotel

St. Pancras London Renaissance Hotel

Το να κάνεις μια αρχιτεκτονική βουτιά σε μια πόλη όπως το Λονδίνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε το παλιό, μοντέρνο μεγαλείο του St. Pancras Renaissance Hotel βικτοριανού στιλ . Σχεδιασμένο από τον θρυλικό αρχιτέκτονα της Γοτθικής αναγέννησης, Sir George Gilbert Scott, το 1873, το ξενοδοχείο λειτούργησε ως το Midland Grand Hotel μέχρι το 1935. Σήμερα, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο διατηρεί πολλές πρωτότυπες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης μιας τριώροφης σκάλας από σφυρήλατο σίδερο που έχει ανακαινιστεί πλήρως, κάτω. στην ταπετσαρία fleur-de-lis. Ο νεότερος χώρος του είναι το The Hansom, ένα κοκτέιλ μπαρ που συνδυάζει τη βικτοριανή αρχιτεκτονική (δραματικές λαμπτήρες, ψηλές θολωτές οροφές, σιδηρουργείο Barlow Blue) με πιο σύγχρονα άνθη, όπως οι γυαλιστερές μαρμάρινες επιφάνειες και βελούδινη βελούδινη ταπετσαρία.

Ευγενική προσφορά Hilton

Central Station Hotel, Μέμφις

Στην καρδιά της ακμάζουσας περιοχής South Main, ο τώρα 106χρονος συγκοινωνιακός κόμβος έχει μετατραπεί σχολαστικά σε ένα ξενοδοχείο 123 δωματίων με έμμονη μουσική . Τα ψηλά ταβάνια 12 ποδιών και τα διπλά κρεμαστά παράθυρα υποδηλώνουν την προηγούμενη ζωή του κτηρίου, όπως και η αρχική πινακίδα νέον στο λόμπι, η πλακέτα επιστολών άφιξης και αναχώρησης στην μεγάλη αίθουσα χορού, καθώς και οι στάμπες της αίθουσας αναμονής που τώρα κάθονται στην είσοδο του Bishop, της μπρασερί του ξενοδοχείου.

Ευγενική προσφορά The Tokyo Station Hotel

Ξενοδοχείο Tokyo Station

Από καθαρά μαγειρική άποψη, πιθανότατα δεν υπάρχει καλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στον κόσμο από τον κύριο συγκοινωνιακό κόμβο της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Μείνετε στο Tokyo Station Hotel , το οποίο βρίσκεται μέσα στο 100χρονο κόκκινο τούβλο Marunouchi Building του σταθμού. Υπάρχουν 150 δωμάτια και σουίτες, αλλά αυτά που είναι τα πιο μοναδικά είναι εξοπλισμένα με παράθυρα που βλέπουν σε μια συναυλία σταθμού. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου κάνει μια βόλτα γύρω από το Τόκιο (και πέρα ​​από), αλλά οι παροχές του αξίζει να μείνετε: δέκα εστιατόρια και μπαρ στις εγκαταστάσεις, καθώς και ένα σπα εξοπλισμένο με μπανιέρες σε στυλ Onsen.

Ευγενική προσφορά Fairmont The Queen Elizabeth

Fairmont The Queen Elizabeth, Μόντρεαλ

Σκαρφαλωμένο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μόντρεαλ, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του Καναδά ανατολικά του Τορόντο, άνοιξε το 1958 ως φάρος του σύγχρονου κινήματος στα μέσα του αιώνα. Στη δεκαετία του 1950, το Fairmont The Queen Elizabeth ήταν ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στη Βόρεια Αμερική με κυλιόμενες σκάλες, κεντρικό κλιματισμό και απευθείας τηλέφωνα σε καθένα από τα 1.216 δωμάτιά του. Από το χαμηλότερο επίπεδο, οι VIP επισκέπτες (όπως οι Indira Gandhi, Mikhail Gorbachev και Jimmy Carter έχουν μείνει εδώ) μπορούν πραγματικά να φτάσουν απευθείας στις σιδηροδρομικές γραμμές. Το 2017, το ακίνητο 21 ορόφων έκανε μια εκσυγχρονισμένη ανακαίνιση ύψους 140 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων που συρρικνούσε τον αριθμό των δωματίων σε 950, καθιστώντας τα περισσότερα από αυτά μεγαλύτερα και εισήγαγε νέους χώρους, όπως χώρους εκδηλώσεων και ένα οκτα καμπίνα σπα.

Ευγενική προσφορά Crowne Plaza

Σταθμός Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union

Αυτό το τριώροφο ξενοδοχείο βρίσκεται στο ιστορικό υπόγειο τρένο του Union Station της Ινδιανάπολης - που έγινε σε στυλ Romanesque-revival το 1888 - χτίστηκε πάνω από τα πρώτα οκτώ κομμάτια του σταθμού. Μόνο τρία κομμάτια λειτουργούν ακόμα σήμερα. Στον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε 13 τρένα Pullman από τη δεκαετία του 1920, τα οποία ανατράφηκαν από τη νότια Ιντιάνα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο κτήριο χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες σιδηροδρόμους. Σύμφωνα με το Crowne Plaza, αυτό είναι το μόνο ξενοδοχείο στον κόσμο που φιλοξενεί αυτοκίνητα τρένων μέσα στη φυσική του δομή. Αλλά ίσως πιο εντυπωσιακά από αυτά τα τρένα είναι οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του ξενοδοχείου. Το Grand Hall, για παράδειγμα, διαθέτει οροφές βαρέλι ύψους 60 ποδιών και παράθυρα τροχών που προσωρινά μαυρίστηκαν κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Alamy

Σταθμός Radisson Scranton Lackawanna, Πενσυλβάνια

Αρχικά χτίστηκε ως ένας πολυτελής σιδηροδρομικός σταθμός γαλλικής αναγέννησης το 1908 (που ονομάζεται Delaware, Lackawanna και Western Railroad Station), η υπερηφάνεια του Scranton και ενός από τους πιο όμορφους τερματικούς σταθμούς της χώρας μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 146 κλειδιών το 1983. Και Ευτυχώς, διατηρήθηκαν πολλά από τα λαμπερά σχεδιαστικά στοιχεία του ιστορικού κτηρίου, όπως δάπεδα με ψηφιδωτά πλακάκια, το εξωτερικό χάλκινο ρολόι οκτώ ποδιών, μια οροφή βιτρό Tiffany, σπάνια μαρμάρινα τοιχώματα Sienna και 36 τοιχογραφίες Grueby Faience που απεικονίζουν βουκολικά τοπία - τα οποία μπορείτε να βρείτε γύρω από το Grand Lobby.

Ευγενική παραχώρηση The Chattanooga Choo Choo Hotel

Το ξενοδοχείο Chattanooga Choo Choo

Για να σώσει τον τερματικό σταθμό του Chattanooga (ο πρώτος σιδηροδρομικός σταθμός στο νότο όταν άνοιξε το 1909) από το να κατεδαφιστεί τη δεκαετία του 1970, μια ομάδα επιχειρηματιών επένδυσε περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει τη δομή Beaux Arts σε προορισμό διακοπών. Εκτός από τα δωμάτια του ξενοδοχείου , το συγκρότημα τερματικών διαθέτει επίσης καταστήματα λιανικής, κωμικό κλαμπ και έναν εκπληκτικό κήπο με τριανταφυλλιές. Πρόσφατα προμηθεύτηκε από τη μάρκα φιλοξενίας Life House Hotels, το ακίνητο πρόκειται να κάνει ντεμπούτο σε μια ανανεωμένη εμφάνιση το χειμώνα του 2021 με ένα νέο μπαρ κρασιού, κινηματογράφο 40 θέσεων, στούντιο ηχογραφήσεων και ανανεωμένες σουίτες μέσα σε ιστορικά αυτοκίνητα Pullman.

Ευγενική προσφορά Union Station Hotel Nashville

Union Station Hotel, Νάσβιλ

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Nashville του 19ου αιώνα Neo-Romanesque - τώρα ένα ξενοδοχείο 125 δωματίων που ανήκει στη συλλογή Autograph της Marriott - είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα αρχιτεκτονικής από έξω. Ωστόσο, οι αρχικές λεπτομέρειες 120 ετών που διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτες: Το λόμπι του αίθριου διαθέτει μια θολωτή οροφή 65 ποδιών από βιτρό, αγγέλους ανάγλυφου και χρυσά μενταγιόν, και υπάρχει μια σειρά από - πίνακας αφίξεων εκατοντάδων ετών πίσω από το γραφείο check-in.

Ευγενική προσφορά του St. Louis Union Station Hotel

Ξενοδοχείο St. Louis Union Station

Αυτό το Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο είναι τόσο εντυπωσιακό μέσα όσο και από μακριά. Το εντυπωσιακό λόμπι του Headhouse Grand Hall διαθέτει παλιές καμάρες με λεπτομέρειες από χρυσά φύλλα, παράθυρα από βιτρό και φωτισμό σε στυλ λαμπτήρα δρόμου. Το 2019, δύο νέα αξιοθέατα εντάχθηκαν στο ξενοδοχείο στο σταθμό: ο τροχός ύψους 200 ποδιών, ένας τροχός παρατήρησης με 72 γόνδολες ελεγχόμενες από το κλίμα και ένα ενυδρείο που φιλοξενεί 13.000 ζώα. Μερικά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου εξετάζουν τώρα τους εκθεσιακούς χώρους του ενυδρείου.

Ευγενική προσφορά Voco Grand Central Hotel

Voco Grand Central Hotel, Γλασκόβη

Όταν ανοίξει ξανά τον Δεκέμβριο ως μέλος της μάρκας Voco της IHG, αυτό το ξενοδοχείο 230 δωματίων , το οποίο εγκαινιάστηκε το 1883 και είναι ένα προστατευόμενο κτίριο της κατηγορίας Α (το οποίο στη Σκωτία σημαίνει ότι είναι μια δομή ιδιαίτερου ιστορικού ή αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος), θα λειτουργήστε με έναν πολύ πιο απλό και βιώσιμο φακό. Τα κλινοσκεπάσματα θα προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα υλικά και τα μπάνια είναι εξοπλισμένα με αερισμένες κεφαλές ντους για μείωση της χρήσης νερού. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες των αιώνων εξακολουθούν να είναι άφθονες, όπως η μεγάλη σκάλα, η ανάγλυφη ταπετσαρία του εθνόσημου της Caledonian Railways Company και το σαλόνι σαμπάνιας με θόλο με θέα στη φασαρία του τερματικού σταθμού.

cntraveler.com/gallery/train-station-hotels

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ