2021-02-09 09:44:18
Φωτογραφία για Ποια χώρα ξεκινά  τεστ Covid-19 σε σκύλους και γάτες
Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του πρώτου επίσημου κρούσματος κορονοϊού σε γάτα, η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ στη Νότια Κορέα αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή τεστ για Covid-19 σε κατοικίδια.

Τα τεστ θα αφορούν σε γάτες και σκύλους που εμφανίζουν συμπτώματα κορονοϊού, δυσκολίες στην αναπνοή και πυρετό - έχοντας έρθει σε επαφή με άνθρωπο φορέα της νόσου.

Στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, τότε τα κατοικίδια θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ακριβώς ισχύει και για τους ανθρώπους.

Τα σχέδια των αρχών περιλαμβάνουν επίσης πρόβλεψη για φιλοξενία των κατοικίδιων σε ειδικούς χώρους, στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους νοσηλεύονται με Covid-19 ή είναι πολύ άρρωστοι για να τα φροντίσουν οι ίδιοι κατ΄οίκον.

Σημειώνεται ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία, συνιστούν στους ιδιοκτήτες των ζώων, να αποφεύγουν να τα φέρνουν σε επαφή μικρότερη των δύο μέτρων με άλλα ζώα ή ανθρώπους όταν τα βγάζουν βόλτα.


Τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι γάτες και σκύλοι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους, αν και οι γάτες μπορούν να μεταδίδουν τον ιό μεταξύ τους, Η πρώτη γάτα φορέας που εντοπίστηκε προ εβδομάδων φέρεται να είχε κολλήσει από την μητέρα και την κόρη στο σπίτι των οποίων ζει.

Ανάμεσα στα σπάνια περιστατικά ζώων που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, περιλαμβάνονται και δύο γορίλες στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, καθώς επίσης και σε λιοντάρια και τίγρεις σε ζωολογικούς κήπους στη Νέα Υόρκη και τη Βαρκελώνη.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ