2021-02-09 19:03:07
Φωτογραφία για Ξεκινά το διαδικτυακό μάθημα Στοιχειώδη Σωμάτια και Θεμελιώδεις Δυνάμεις (Ε) στο Mathesis
Πιστεύουμε δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι η Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων είναι ο ακριβέστερος τομέας της Σύγχρονης Φυσικής. Το Καθιερωμένο Πρότυπο της Σωματιδιακής Φυσικής είναι μια θεωρία που περιγράφει με ενοποιημένο τρόπο τα στοιχειώδη σωμάτια και τις αλληλεπιδράσεις τους. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της επιστήμης διαχρονικά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι όλα τα πειράματα που λαμβάνουν χώρα σήμερα στα εργαστήρια φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων σε όλο τον κόσμο, επαληθεύουν καθημερινά και με εντυπωσιακή ακρίβεια όλες τις προβλέψεις της θεωρίας. Ό,τι έχει υπολογιστεί πειστικά στα πλαίσια της θεωρίας αυτής επιβεβαιώνεται και πειραματικά με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι ακριβώς η μελέτη του Καθιερωμένου Προτύπου της Σωματιδιακής Φυσικής. Συγκεκριμένα, θα εξηγήσουμε ποιοι ξέρουμε σήμερα ότι είναι οι θεμελιώδεις δομικοί λίθοι της ύλης και ποιοι είναι οι νόμοι που διέπουν τις αλληλεπιδράσεις τους. Επίσης, θα παρουσιάσουμε σημαντικά στοιχεία της μεθοδολογίας τόσο στη θεωρητική όσο και στην πειραματική έρευνα του μικροκόσμου.


Τέλος, θα αναφερθούμε με κάποια λεπτομέρεια σε συγκεκριμένες ιδιοφυείς θεωρητικές ιδέες και εντυπωσιακά πειράματα σταθμούς, με σκοπό αφ’ ενός να καταδείξουμε πώς με τη συνέργεια θεωρίας και πειράματος οδηγηθήκαμε στη σημερινή γνώση, και αφ’ ετέρου να σας μεταφέρουμε έστω και λίγο από το μεγαλείο της ανακάλυψης στη σύγχρονη ιστορία της Φυσικής.Διδάσκων: Θεόδωρος Τομαράς, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διδάσκων: Θεόδωρος Τομαράς, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Έναρξη: 22 Φεβρουαρίου 2021Εγγραφείτε Τώρα

Xαιρόμαστε ιδιαίτερα που παρά τις αντίξοες για όλους μας συνθήκες η κοινότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει, αριθμώντας πλέον 90.000 διαδικτυακούς φοιτητές. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό και ειδικότερα τους διδάσκοντες, τους εθελοντές βοηθούς διδασκαλίας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που αποτελεί τον κύριο και ιδρυτικό δωρητή μας, την Αθηνά Φωτιάδου-Μητσούλη και την Επιτροπή Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής που επιχορήγησαν τα μαθήματα αυτού του κύκλου, αλλά και κάθε έναν δωρητή που μας έχει ενισχύσει στα πέντε πρώτα χρόνια της λειτουργίας μας.

Κυρίως όμως αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθειά μας από τα πρώτα της βήματα μέχρι σήμερα. Η εμπιστοσύνη σας αποτελεί για εμάς το σημαντικότερο ηθικό κίνητρο για να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Η ομάδα του Mathesis
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ