2021-02-15 06:46:06
Φωτογραφία για Εμβολιασμοί: Ποιοι παίρνουν σειρά μετά τους ηλικιωμένους



 Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση του προγράμματος εμβολιασμών για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, με προτεραιότητα σε 7 κατηγορίες. Ανάμεσα τους μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθερόμενοι, καρκινοπαθείς και άτομα που λαμβάνουν υποστήριξη με οξυγόνο στο σπίτι.



Επονται σε επόμενο όμως στάδιο, κατηγορίες εργαζομένων που έρχονται σε συχνή επαφή με το κοινό, όπως οδηγοί στα μέσα μεταφοράς και εκπαιδευτικοί. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ., από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Για το από εδώ και πέρα πρόγραμμα εμβολιασμών μίλησε σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπ. Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η επιτροπή έχει καταρτίσει τοσχέδιο προτεραιοποίησης, πτυχές του οποίου θα γίνουν γνωστές κατά την αυριανή ενημέρωση.

Εντός Μαρτίου, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, μαζί με την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών, πιθανόν να εμβολιαστούν και πολίτες με σοβαρές ασθένειες, όπως με ενεργές νεοπλασίες και μετασχομευμένα άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Αναλυτικά η λίστα ασθενών με χρόνια νοσήματα για την οποία αναμένονται ανακοινώσεις περιλαμβάνει 7 κατηγορίες:

*Μεταμοσχευμένοι

*Αιμοκαθερόμενοι (νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου)

*Καρκινοπαθείς

*Ατομα με βαριά ανοσοανεπάρκεια

*Ατομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα

*Ατομα που λαμβάνουν υποστήριξη οξυγόνου στο σπίτι

*Ατομα με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια



Η λίστα με τους εμβολιασμούς των ατόμων με χρόνια νοσήματα ήταν πολύ δύσκολο να συνταχθεί αφενός λόγω απουσίας μητρών ασθενών, καθώς και της υπολειτουργίας του θεσμού του οικογενειακού γιατρού. 

Αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ασθενών με χρόνια νοσήματα, σειρά πρέπει να πάρουν οι κατηγορίες των ανθρώπων που λόγω επαγγέλματος έχουν μεγάλη επαφή με το κοινό, όπως οι οδηγοί στα μέσα μεταφοράς, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι κούριερ, οι δικαστικοί και φυσικά οι άνθρωποι που απασχολούνται στους τομείς του τουρισμού, του οποιου το άνοιγμα αποτελεί -μαζί με την εστίαση -τα δύο νέα μεγάλα στοιχήματα για την κυβέρνηση.

www.liberal.gr 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ