2021-02-15 15:43:52
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ: Πώς θα υπολογιστεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7
Αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται ο υπολογισμός της πτώσης τζίρου για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, από τον 7ο κύκλο η σύγκριση δεν θα γίνεται με τον τζίρο του 2020 αλλά με εκείνον του 2019, λόγω της χρονικής επέκτασης της υγειονομικής κρίσης.

Την ίδια ώρα μπορεί να ασκούνται έντονες πιέσεις στο δημοσιονομικό μέτωπο λόγω των επιπλέον μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών της πανδημίας, αλλά στο οικονομικό επιτελείο επιμένουν ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η προχρηματοδότηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς έως το τέλος του μήνα αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις για τα έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ ενώ τον Μάρτιο το τελικό σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, γνωρίζουν ότι θα χρειαστούν περισσότερα από τα 7,5 δισ. ευρώ, που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά για το τρέχον έτος χωρίς, όμως, να προσδιορίζουν το επιπλέον ποσό για τα μέτρα που απαιτούνται.


Σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών θα υπάρχουν μέτρα στήριξης έως τον Απρίλιο, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα ορισμένοι κλάδοι της οικονομίας να χρήζουν βοηθείας για ένα διάστημα του Μαΐου.

Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι το μέτρο της επιδότησης παγίων δαπανών που θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα θα είναι απολύτως στοχευμένο, με την επιδότηση να προκύπτει αφού υπολογιστούν και αφαιρεθούν οι ενισχύσεις που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις από άλλα μέτρα. (ΔΕ 15/2/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ