2012-06-25 12:20:24
Φωτογραφία για Σαν σήμερα πέθανε ο Michael Jackson [ΒΙΝΤΕΟ]
Βίντεο - αφιέρωμα

Ήταν 25 Ιουνίου του 2009, όταν ο βασιλιάς της pop Michael Jackson άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 50 ετών! Ο θάνατός του συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη και βύθισε στο πένθος εκατομμύρια θαυμαστές του Η εικόνα, με τον Michael Jackson, διασωληνωμένο, στο φορείο του ασθενοφόρου κάνει σε μόλις λίγα λεπτά, τον γύρο του κόσμου!

Ο θάνατος του βασιλιά της ποπ, δημιούργησε υστερία! Στο άκουσμα και μόνο της είδησης του θανάτου του, "έπεσε" το youtube, αφού δεν μπόρεσε να δεχτεί τα εκατομμύρια των viewers, ενώ οι πώλήσεις των δίσκων του ξεπέρασαν κάθε όριο φαντασίας.

Ειπώθηκε, πως αν οι πωλήσεις είχαν γίνει, όσο ο Jackson ήταν εν ζωή, θα είχε ξεχρεώσει, τα ποσά εκατομμυρίων που χρωστούσε.

Οι εκδοχές του θανάτου του είναι πολλές αλλά η πραγματική αιτία μάλλον θα μείνει άλυτο μυστήριο.

Ο θανατός του, που για τους περισσότερους ήταν ξαφνικός αλλά αναμενόμενος, λέγεται ότι προήλθε από την χορήγηση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο του χορήγήθηκε σε ενέσιμη μορφή. Άλλωστε, το πιστοποιητικό θανάτου γράφει ανθρωποκτονία.


Κατηγορούμενος δεν ήταν άλλος από τον προσωπικό του γιατρό, Conrad Murrey, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο,  τον Οκτώβριο του 2011. Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και καταδικάσθηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης.

Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το θάνατό του, ο Jacko είχε ανακοινώσει επίσημα την επιστροφή του στη σκηνή, με την συναυλία - υπερπαραγωγή "This is it".

Θα έκανε 50 συναυλίες, που ήταν όλες "sold out" από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 1 εκ. θαυμαστές θα τον απαλάμβαναν.

Τα μαγικά χαρτάκια, τα εισιτήρια, ήταν ο μεγαλύτερος θυσαυρός για τους θαυμαστές του Όταν έγινε η επίσημη ανακοίνωση, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι ο βασιλιάς pop θα τα κατάφερνε και εκείνος δυστυχώς, τους επιβεβαίωσε μόλις 3 εβρομάδες πριν την έναρξη των συναυλιών του στο Λονδίνο.

Ήταν καταπονημένος, εξαρτημένος, εθισμένος και δεν είχε την απαραίτητη δύναμη για να το κάνει, παρά το γεγονός, ότι κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες από τις πρόβες, που τον έδειχναν να προσπαθεί...

Βέβαια, κυκλοφόρησε η ταινία "This is it", με την σύμφωνη γνώμη της δισκογραφικής του και της οικογένειάς του. Φυσικά, δεν ήταν το ίδιο, αλλά ήταν μια μικρή παρηγοριά για όλους όσοι είχαν αγοράσει το εισιτήριο και περίμεναν να δουν τον βασιλιά της pop στη σκηνή.

Ο Jackson λατρεύτηκε όσο λίγοι. Ήταν εκείνος που έφερε το show στη μουσική και έβαλε τη σφραγίδα του στην pop. Δημιούργουσε ρεύμα, δημιουργούσε τάσεις και ήταν ο μόνος που κανένας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει σε πωλήσεις.

Δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία "βασιλιάς της pop"...

Τραγούδια όπως το "Bad" ή το "Thriller" και το "Billi jean" πέρασαν στην ιστορία...

Ο Jackson βέβαια είχε μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα, είχε πολλές πληγές, πολλά τραύματα, τα οποία προσπαθούσε να επουλώσει με κάθε είδους χάπια.

Δεν μπορούσε να κοιμηθεί για συνεχόμενα βραδυα και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του χωρίς φάρμακα. Βασικά, ήταν ένας star που δεν είχε ζωή, που δεν είχε απολαύσει μικρές καθημερινές στιγμές.

Ο Jacko, όπως τον φώναζαν, ήταν ένας άνθρωπος που είχε τα πάντα, αλλά δεν είχε σχεδόν τίποτα! Ήταν εγκλωβισμένος σε ένα χρυσό κλουβί και γεμάτος προβλήματα.

H αλλαγή του χρώματός του, οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε παιδιά - αθωώθηκε για την μια, πλήρωσε για την άλλη - η αμφισβήτηση της πατροτητάς του και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο ήθελε να ζει - όριζε τους βαθμούς του οξυγόνου μέσα στο σπίτι του, πέταγε τα καινούργια παιχνίδια των παιδιών του την ίδια μέρα που τα αγόραζε, τους φορούσε μάσκες όταν τα έβγαζε έξω ή έκλεινε ολόκληρα εμπορικά κέντρα για να ψωνίζει μετά τα μεσάνυχτα μαζί με τα παιδιά του - είχαν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο κλίμα μυστηρίου.

Όπως, όμως, και αν το δει κανείς, ο βασιλιάς της pop, ήταν ίσως ο μεγαλύτερος perfomer και star που πέρασε από αυτό τον πλανήτη.

H μουσική κληρονομιά του Jackson δεν έχει προηγούμενο. O Jacko παρέδωσε μαθήματα εξαιρετικής μουσικής, στίχου και χορογραφίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το moonwalk; Μια κίνηση που έχει αντιγραφεί εκατομμύρια φορές! Κανένας, όμως, δεν το κάνει όπως εκείνος...

Ο βασιλιάς της pop ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να παραμείνει για πάντα παιδί! Η χαμένη του παιδική ηλικία, διαμόρφωσε αυτό που έγινε!

Το χάος ήρθε γρήγορα στη ζωή του και ο εθισμός έγινε μέρος της ζωής του! Τα τρία του παιδιά, η Paris, ο Prince και ο Blanket δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή! Οι εξαρτήσεις του ήταν πιο δυνατές και κάπως έτσι το τέλος ήρθε...

Στις 25 Ιουνίου του 2009 ο πολυβραβευμένος βασιλιάς της pop πέρασε στη σφαίρα του μύθου!

*με πληροφορίες από enikos
planet-greece
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ