2021-02-22 10:11:39
Φωτογραφία για Παγώνη: Στον αέρα το άνοιγμα. Περιμένουμε αύξηση στις ΜΕΘ
Η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι η κοινωνία δεν αντέχει για πολύ ακόμη να βρίσκεται κλεισμένη μέσα κι ότι οι δραστηριότητες πρέπει να επανεκκινήσουν αρχής γενομένης από τα καταστήματα και τα σχολεία. Κληθείσα να απαντήσει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN αν συμφωνεί με μερικό άνοιγμα, η κα Παγώνη είπε ότι είναι νωρίς για να προδικάσουμε τι θα γίνει.

«Διανύουμε μια από τις δυσκολότερες εβδομάδες και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

«Το 85% των ΜΕΘ στην Αττική είναι κατειλημμένες και το 64% ανά την επικράτεια. Αυτά είναι χθεσινά νούμερα» είπε και πρόσθεσε: «Ο αριθμός των κρουσμάτων της εβδομάδας θα δώσει την Παρασκευή την τελική απόφαση της επιτροπής».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «οι ΜΕΘ όχι μόνο δεν αναμένεται να μειωθούν, αλλά περιμένουμε ίσως κι αύξηση. Είχαμε πάνω από 2.000 ασθενείς στις κλινικές covid, άρα ένα 10% τουλάχιστον θα πάει στις ΜΕΘ γιατί είναι πολλοί εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα».

Πάντως η κα Παγώνη επεσήμανε ότι «είναι λογικό να βγούμε σιγά σιγά από το lockdown. Με πολύ αυστηρά μέτρα, με πολλά τεστ, με πλήρη έλεγχο θα πρέπει να ανοίξουμε καταστήματα και σχολεία». themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ