2021-02-22 18:29:55
Φωτογραφία για Θεοδωρίδου: Ο κορονοϊος μπορεί να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας
Για την πορεία της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ενημέρωσαν, από το υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε την καθημερινότητα όλων μας και αποσυντόνισε πολλές δραστηριότητες όπως και υποχρεώσεις μας. Ένας τομέας που επηρεάστηκε αρνητικά είναι αυτός της προληπτικής ιατρικής», ανέφερε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου.

«Οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων του κορονοϊου είναι πάρα πολύ γρήγορες, τόσο που αν κανείς δεν ανοίξει βιβλίο ή ίντερνετ για 2 μέρες, κινδυνεύει να μείνει πίσω στη γνώση», σημείωσε.

Σύμφωνα με νέα έρευνα «η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο», επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, «μπορεί όμως να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας χωρίς να μας απειλεί και αυτό θα επιτευχθεί με την ανοσία που θα αποκτήσουμε με τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.


Δείτε την ενημέρωση:

Μελέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανάπτυξη προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε διάφορες ηλικίες μετά από εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, έδειξε ότι περίπου τα μισά άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών αναπτύσσουν αντισώματα μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής εμβολιάζονται υγειονομικοί και άτομα άνω των 70 ετών με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech, ενώ έχουν ξεκινήσει και εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για ηλικιακές ομάδες 60-64 έτη.
themaygeias
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ