2021-02-26 13:38:04
Φωτογραφία για Συναγερμός στην Creta Farms για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού
Πάνω από 35 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί σε τεστ κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στην κρητική εταιρία

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία Creta Farms στο Ρέθυμνο. Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 100 άτομα του προσωπικού υπεβλήθησαν σε rapid tests και διαπιστώθηκαν 11 κρούσματα.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε εκ νέου rapid tests προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού στην εταιρεία και σε ένα σύνολο 286 test, τα 25 βρέθηκαν θετικά.

Όπως προκύπτει, συνολικά είναι 36 οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, εντείνοντας έτσι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, αφού το Ρέθυμνο βρίσκεται ήδη στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά σε αλλοδαπούς εργαζομένους, κυρίως ινδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το ίδιο έχει συμβεί και στις στενές επαφές τους, τόσο από το επαγγελματικό τους περιβάλλον, όσο και από το οικογενειακό τους.

Τα δείγματα των μοριακών ελέγχων των κρουσμάτων, έχουν σταλεί ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού. Η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.
ΠΗΓΗ
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ