2021-02-28 18:44:19
Φωτογραφία για Παγώνη: Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι - Πάσχα με μάσκες και μέτρα
«Συνωστισμός σημαίνει κορονοϊός» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ΕΙΝΑΠ. Πώς και πότε πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα

«Την Τσικνοπέμπτη βάζουμε να ψήσουμε στο μπαλκόνι μας, μόνοι μας, θα βάλουμε να ακούσουμε και κανένα τραγούδι και θα περάσει η ημέρα αυτή», είπε η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην πρώτη από τις εορταστικές ημέρες της προσεχούς περιόδου καθώς η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεδομένου ότι βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον δεν διαφαίνεται άρση του lockdown.

H Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, διότι βλέπετε ότι η αγορά είναι κλειστή, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Πρέπει να συνεχίσουμε, μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών».

Για την Καθαρά Δευτέρα είπε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να πάμε όλοι στου Φιλοπάππου για να πετάξουμε χαρταετούς, διότι θα υπάρξει συνωστισμός και συνωστισμός σημαίνει κορονοϊός».


Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται να λέμε τα προφανή. Παρέλαση δεν μπορεί να γίνει διότι σημαίνει συνωστισμός».

Τέλος, αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα και για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, είπε ότι θα περάσουμε «Πάσχα με αποστάσεις, με μάσκες και με μέτρα, που σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι ακόμη δεν θα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ οι εμβολιασμοί. Μέχρι τότε θα δούμε πως θα είναι τα κρούσματα και αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις από μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη».

Τι ισχύει για τη διπλή μάσκα

«Διπλή μάσκα, όχι παντού και πάντα. Δεν βάζουμε δύο χειρουργικές μάσκες, διότι στα πλαϊνά υπάρχουν κενά. Βάζουμε μια χειρουργική και από πάνω μια υφασμάτινη. Μονή μάσκα βάζουμε όταν κυκλοφορούμε στον δρόμο και διπλή όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε ακόμη η κ. Παγώνη αναφορικά με τη χρήση της διπλής μάσκας.

Έρχονται καλά νέα σε ότι αφορά τα εμβόλια διάφορων εταιρειών, τόνισε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ισραηλινό σκεύασμα σε μορφή σπρέι, που ακόμη είναι υπό μελέτη, αλλά φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση του οργανισμού που έχει προσβληθεί από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται βαριά νόσηση, διασωληνώσεις κτλ.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ