2021-03-01 14:21:06
Φωτογραφία για Βγαίνει από τη ΜΕΘ το 5χρονο με το φλεγμονώδες σύνδρομο. Πολύ βαριά το διασωληνωμένο νεογνό
Ευχάριστα και δυσάρεστα νέα έρχονται από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για τα δύο παιδάκια που δίνουν μάχη ενάντια στις επιπλοκές της νόσου Covid.

Πολύ καλύτερα στην υγεία του είναι το 5χρονο παιδί που εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές στην καρδιά και την αναπνοή του, εξαιτίας του πολυσυστηματικού υπερφλεγμονώδους συνδρόμου (MIS-C) και διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το σπάνιο αυτό σύνδρομο αναπτύσσεται στα παιδιά μετά από νόσηση με τη νόσο Covid-19.

Μετά από φοβερή ταλαιπωρία, καθώς το 5χρονο διακομίστηκε για ειδική διάγνωση και θεραπεία στο Ωνάσειο Νοσοκομείο και επέστρεψε στη συνέχεια στο Παίδων, είναι πλέον πολύ καλύτερα στην υγεία του και σήμερα αναμένεται να εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε κανονικό θάλαμο. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.


Σε βαριά κατάσταση το νεογέννητο βρέφος

Δυστυχώς, δεν είναι το ίδιο ευχάριστα τα νέα για την κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους που διασωληνώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εντατική του Παίδων, μόλις 20 ημέρες μετά τη γέννησή του.

Το άτυχο νεογνό, το οποίο είναι Ρομά και νόσησε με κορονοϊό από μέλη της οικογένειάς του, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Οι γιατροί είναι προβληματισμένοι, καθώς το βρέφος δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία που του χορηγείται και δεν εμφανίζει εδώ και μέρες καμία βελτίωση.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ