2021-03-02 00:16:03
Φωτογραφία για Παυλάκης: Δεν θα αντέξει η Αττική. Ένα βήμα από την καταστροφή τα νοσοκομεία
Αν και προερχόμενοι από Σαββατοκύριακο, οι αριθμοί δυστυχώς δεν ήταν συγκρατημένοι. Τα κρούσματα κορονοϊού και τη Δευτέρα, 01.03.2021, «εκτοξεύθηκαν» πάνω από χίλια και συγκεκριμένα στα 1.176 ενώ ειδικά για την Αττική, που “βράζει” οι αριθμοί προκαλούν απογοήτευση με 553 νέα θετικά τεστ.

Συνολικά έγιναν 17.936 τεστ (σχεδόν τα μισά απ΄ ότι γίνονται σε μια καθημερινή) και η θετικότητα, η οποία θέτει σε συναγερμό τους επιστήμονες αν ξεπεράσει το 4, τη Δευτέρα ήταν στο 6,55 !

Παυλάκης: “Τώρα θα αρχίσουν και οι θάνατοι δυστυχώς”

Αποκαλυπτικά και ενδεικτικά της κατάστασης, ήταν όσα είπε ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, στον ΑΝΤ1, για τον ιό που “καλπάζει”:

“Τα νέα με λυπούν αλλά δε με εκπλήσσουν, γιατί εδώ και εβδομάδες λέμε ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αττική, είναι υποψήφια για μία έκρηξη. Γιατί τα κρούσματα συσσωρεύονται και όπως εφαρμόζονται τα μέτρα, δεν έχουν αποτέλεσμα. Αυτό βγαίνει από τα πειραματικά δεδομένα που βλέπετε κάθε μέρα. Οτι αυξάνουν συνέχεια οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις, τώρα θα αρχίσουν και οι θάνατοι δυστυχώς”.


Ο καθηγητής, μιλώντας για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε: “Οι άνθρωποι πολλά μέρη, σε αυτή τη φάση λένε: Εντάξει τώρα, ένας γάμος με 200 άτομα καλεσμένους, σιγά, δεν πειράζει. Να παρακολουθούμε όλοι στο καφενείο του χωριού τον ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν πειράζει. Και αυτό γίνεται με χειμώνα, που μεταδίδεται ευκολότερα ο ιός και έχουμε έκρηξη πραγματική των καινούριων στελεχών του ιού που μεταδίδονται πολύ ευκολότερα”.

Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πανδημία, σαν μια οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, όπως ένας σεισμός. “Προτείνω πραγματικό lockdown και αν αυτό γίνει, αν κρατήσουν πάλι μία αυστηρή καραντίνα, νομίζω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί φοβερά και με τα εμβόλια, θα δούμε μια Άνοιξη πολύ καλύτερη. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση στην Αττική είναι μη βιώσιμη. Τα νοσοκομεία είναι ένα βήμα από την καταστροφή”.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ