2021-03-02 22:32:47
Φωτογραφία για Το Hyperloop  στο Τέξας;
 Η τεχνολογία Hyperloop θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις χερσαίες μεταφορές, πρόκειται να είναι ταχύτερη από τα τρένα υψηλής ταχύτητας, με τη δυνατότητα να μεταφέρει επιβάτες από το Ντάλας στο Χιούστον σε λίγα λεπτά. Ο ειδικός της κυκλοφορίας Anavid Reyes μίλησε με την AECOM για να δει πότε το Τέξας μπορούσε να δει αυτήν την τεχνολογία.

Hyperloop: Τι είναι αυτό;

Η ιδέα που επινοήθηκε για πρώτη φορά από την Elon Musk το 2013 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη από διάφορες εταιρείες παγκοσμίως, μία από τις οποίες είναι η AECOM. Αυτός είναι ένας τύπος φουτουριστικής τεχνολογίας που θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής για τις χερσαίες μεταφορές. Ένα ταξίδι που συνήθως διαρκεί τέσσερις ώρες, για παράδειγμα, Ντάλας στο Χιούστον, θα μπορούσε τώρα να σας πάρει μόλις 20 λεπτά.

Πώς λειτουργεί;

Ο Steven Duong, κύριος σύμβουλος της AECOM για την πρόταση Texas Hyperloop, έχει μια απλή εξήγηση: «Είναι μια μορφή μεταφοράς υψηλής ταχύτητας που μετακινεί τους ανθρώπους πολύ γρήγορα, αυτόνομα χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα» και μαγνητική ανύψωση
. Σκεφτείτε λοιπόν αυτό - την ίδια βασική ιδέα πίσω από ένα τραπέζι χόκεϊ στον αέρα και πώς το ξωτικό γλιστρά αβίαστα και αιωρείται πέρα ​​από το τραπέζι. Οι επιβάτες βρίσκονται σε σφραγισμένο σωλήνα, με χαμηλή πίεση αέρα, τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς αντίσταση στον αέρα ή τριβή, λόγω της μαγνητικής ανύψωσης.

Είναι ασφαλές?

«Ειλικρινά, η εμπειρία είναι πολύ παρόμοια με την οδήγηση τρένου ή την πτήση αεροπλάνου, παρόλο που κινείστε γρήγορα, απλά κινείστε με τις ταχύτητες της αεροπορικής εταιρείας», δήλωσε ο Duong.

Εντάξει, πότε έρχεται στο Τέξας;

Ο Duong μας λέει ότι το Τέξας θα μπορούσε να το δει τις επόμενες δύο δεκαετίες, αλλά για να θυμόμαστε, η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια ανάπτυξης.

«Η μετάβαση από το τίποτα σε κάτι τόσο πραγματικό μας οδηγεί να πιστέψουμε ότι μιλάμε για χρόνια, και μερικές φορές μια δεκαετία, αλλά όχι απαραίτητα 30 40 50 χρόνια πριν δούμε αυτήν την τεχνολογία», δήλωσε ο Duong.

click2houston.com/news/local/2021/03/02/hyperloop-technology-when-is-it-coming-to-texas/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ