2021-03-09 08:05:48
Φωτογραφία για Μπορούν τα τρένα να αντικαταστήσουν τα αεροπλάνα στις εσωτερικές διαδρομές της Lufthansa;
Η Lufthansa αποκάλυψε σήμερα ότι πρόκειται να λειτουργήσει νέα τρένα «σπρίντερ» επιλέγοντας μεγάλες πόλεις ως μέρος της συνεργασίας σιδηροδρόμων και πτήσεων με τη γερμανική εταιρεία τρένων Deutsche Bahn.

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας θα μειώσουν το χρόνο ταξιδιού του τρένου προς μεγάλες πόλεις από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης της αεροπορικής εταιρείας.

Σε όλο τον κόσμο, οι αεροπορικές εταιρείες επικεντρώνονται στις εκπομπές τους. Σε ορισμένες χώρες, ο σιδηρόδρομος μεγάλης ταχύτητας αποτελεί σοβαρή απειλή για τις αεροπορικές μεταφορές μικρών αποστάσεων .

Μεγαλύτερη ενσωμάτωση με την Deutsche Bahn

Η Lufthansa αναζητά μεγαλύτερη ενοποίηση με τον σιδηροδρομικό φορέα της Γερμανίας για να προσπαθήσει να κάνει τα ταξίδια από και προς τους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου ευκολότερα και πιο βιώσιμα για όσους δεν ζουν κοντά. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από τα σχέδια των δύο εταιρειών για μια κοινή πρωτοβουλία προϊόντων.


Από τον Δεκέμβριο, η Deutsche Bahn θα εκτελεί υπηρεσίες σπρίντερ από τη Φρανκφούρτη για πρώτη φορά. Τέτοιες υπηρεσίες στοχεύουν στη σύνδεση επιβατών με κέντρα πόλης σε επιλεγμένες διαδρομές εντός τεσσάρων ωρών.

Πριν από την πανδημία, ο αριθμός των επιβατών που πετούσαν εσωτερικά στη Γερμανία είχε ήδη μειωθεί. 

Επί του παρόντος, η DB προσφέρει 134 καθημερινά τρένα τροφοδοσίας προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από 17 πόλεις . Ωστόσο, από τον Ιούλιο, η Deutsche Bahn θα προσθέσει πέντε ακόμη πόλεις στην προσφορά Express Rail της Lufthansa. Αυτά είναι το Αμβούργο και το Μόναχο, με το Βερολίνο, τη Βρέμη και το Muenster να συμμετέχουν τον Δεκέμβριο.

Σχολιάζοντας την εταιρική σχέση, ο Χάρι Χόμεστερ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deutsche Lufthansa AG,

«Με αυτήν την κοινή πρωτοβουλία, ενισχύουμε την προσφορά κινητικότητας στη Γερμανία, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία. Συνδέοντας έξυπνα τις σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα απρόσκοπτο και βολικό ταξιδιωτικό δίκτυο, ωφελώντας τους καταναλωτές και το περιβάλλον.

Θα κάνει τη διαφορά;

Πιθανώς, οι ευαίσθητοι στο χρόνο ταξιδιώτες, όπως εκείνοι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, θα εξακολουθούν να επιλέγουν να κάνουν πτήση σε διαδρομές όπως η Φρανκφούρτη προς το Βερολίνο. Οι συχνές συνδέσεις είναι απαραίτητες για τους ταξιδιώτες, με τη Lufthansa να έχει 19 δρομολόγια μετ 'επιστροφής από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο στις 31 Ιανουαρίου 2022. Ωστόσο, η παροχή σιδηροδρομικών συνδέσεων για τέτοια ταξίδια είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δίνει στους επιβάτες την επιλογή να ταξιδεύουν με τρένο εάν δεν ανησυχούν για το χρόνο ταξιδιού ή έχουν επίγνωση των εκπομπών τους.

simpleflying.com/lufthansa-planes-vs-trains/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ