2021-05-14 23:31:48
Φωτογραφία για Υποβρύχιο σε υπόγειους ωκεανούς άλλων πλανητών στέλνει η NASA

Έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη υπόγειων ωκεανών σε δύο δορυφόρους πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υπάρχουν και άλλοι κόσμοι εντός του ηλιακού μας συστήματος που κρύβουν μέσα τους ωκεανούς και θάλασσες.

Όπως είναι ευνόητο από την στιγμή που εκτός από την Γη κανένα άλλο διαστημικό σώμα στο ηλιακό μας σύστημα δεν είναι φιλικό στην ζωή στην επιφάνεια του η αναζήτηση για την παρουσία κάποιων μορφών ζωής έστω και στις πιο απλές μορφές της (μικροβιακές κ.α.) θα πρέπει να γίνει είτε στο υπέδαφος τους. Αν μάλιστα κάτω από την επιφάνεια τους υπάρχει νερό και πολύ περισσότερο θάλασσες και ωκεανοί οι πιθανότητες παρουσίας της ζωής αυξάνεται πολύ.

Η Ευρώπη, ο παγωμένος δορυφόρος του Δία, και ο Εγκέλαδος, ο παγωμένος δορυφόρος του Κρόνου, διαθέτουν μεγάλους υπόγειους ωκεανούς. Μάλιστα οι παρατηρήσεις και μελέτες στον Εγκέλαδο έχουν δείξει ότι διαθέτει μια σειρά από ευνοϊκές για την παρουσία της ζωής συνθήκες. Βέβαια οι ωκεανοί αυτοί βρίσκονται σε βάθη δεκάδων ή εκατοντάδων χλμ. κάτω από την επιφάνεια και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να φτάσουμε σε αυτούς. Επίσης όταν καταφέρουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτούς τους ωκεανούς θα πρέπει να έχουμε και τα μέσα για να τους εξερευνήσουμε.





Περισσότερα: pentapostagma

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ