2021-08-27 15:38:28
Φωτογραφία για Τρένο υδρογόνου Coradia iLint της Alstom κάνει το ντεμπούτο του στη Σουηδία.
Το πρώτο τρένο με υδρογόνο στον κόσμο, το επιβατικό τρένο Coradia iLint της Alstom κάνει το ντεμπούτο του στο Östersund της Σουηδίας, με στόχο να μειώσει τις εκπομπές CO2 και να βοηθήσει στην απαλλαγή των σιδηροδρομικών μεταφορών από άνθρακα.

Η κατασκευάστρια εταιρία Alstom παρουσίασε το τρένο σε διάφορους τοπικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών φορέων, των αρχών μεταφορών, των κυβερνητικών φορέων λήψης αποφάσεων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, για να τονίσει τις δυνατότητες του Coradia iLint για βιώσιμες μεταφορές στη Σουηδία.

«Τα τρένα Coradia iLint αντιπροσωπεύουν μια τεράστια ευκαιρία για τη Σουηδία να μειώσει τις εκπομπές CO2 και ακόμη και να απαλλαγεί από τις εκπομπές άνθρακα στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Χάρη στις δημόσιες συγκοινωνίες που λειτουργούν με υδρογόνο, οι περιφερειακοί φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να είναι φάροι σύγχρονης κινητικότητας, όπως βιώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και την Αυστρία-που έχουν δοκιμάσει και εφαρμόζουν (ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν) τρένα υδρογόνου ", δήλωσε ο Rob Whyte, Διευθύνων Σύμβουλος Alstom Nordics.


Καθορισμένη βιώσιμη κινητικότητα

Τα δύο πρώτα τρένα 100 % H2 iLint εισήλθαν στην εμπορική υπηρεσία στη Γερμανία το 2018 και έχουν ήδη διανύσει περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα. Μέχρι σήμερα, έχουν παραγγελθεί 41 τρένα στη Γερμανία και επιτυχημένες δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί στην Αυστρία και στην Ολλανδία. Στην Ιταλία, ο φορέας εκμετάλλευσης FNM επιβεβαίωσε μια παραγγελία για 14 100 % αμαξοστοιχίες H2 στα τέλη του 2020.

Η αμαξοστοιχία μηδενικών εκπομπών εκπέμπει χαμηλά επίπεδα θορύβου, με μόνο ατμό και συμπυκνωμένο νερό να εκπέμπεται από την εξάτμιση. Η Alstom λέει ότι η απόδοσή της ταιριάζει με τακτικά τοπικά τρένα με μέγιστη ταχύτητα 140km/h και συγκρίσιμες επιδόσεις επιτάχυνσης και φρεναρίσματος. Επιπλέον, η χωρητικότητα των επιβατών είναι έως 300 επιβάτες και το τρένο έχει αυτονομία 1.000χλμ.

Τρένα υδρογόνου για μη ηλεκτροδοτούμενες διαδρομές

Σχεδιασμένο ειδικά για χρήση σε μη ηλεκτροδοτούμενες γραμμές, η Alstom λέει ότι το Coradia iLint επιτρέπει καθαρές, βιώσιμες λειτουργίες τρένων . Αυτό έχει μεγάλη σημασία για το περιβάλλον, καθώς η Alstom ισχυρίζεται ότι η αντικατάσταση μόνο ενός περιφερειακού τρένου ντίζελ με ένα τρένο υδρογόνου θα μειώσει τις ετήσιες εκπομπές CO2 που ισοδυναμούν με 400 αυτοκίνητα.

Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό των σιδηροδρομικών δικτύων της ηπείρου θα παραμείνει μη ηλεκτροδοτημένο στο άμεσο μέλλον, παρά τα πολλά ενεργά έργα ηλεκτροδότησης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές χώρες της ΕΕ μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό ότι το Coradia iLint χρησιμοποιεί την υπάρχουσα υποδομή χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει σε ηλεκτροκίνηση.

https://www.globalrailwayreview.com/news/127126/alstoms-coradia-ilint-hydrogen-train-makes-its-swedish-debut/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ