2012-06-27 09:07:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη σχετικά με την ταλαιπωρία των οδηγών στα Τέμπη
Σχετικα με την ταλαιπωρία των οδηγών τα Σαββατοκύριακα στα Τέμπη. Οι οδηγοί πληρώνουν τα εξής λαθη του Υπουργείου Υποδομων το οποίο απο το 2007. 1) Κατάργησε τα διόδια των Τεμπων, απο τα οποία δεν ξέφευγε κανείς, και τοποθέτησε εκατέρωθεν της κοιλάδας δύο άλλα διοδια ,σε ενα παλιό οδικό δίκτυο που ειναι γεμάτο παράδρομους,αφου στην περιοχή του Δήμου Τεμπων υπάρχουν πολλά και μεγάλα χωριά.

2) Εστι για χρήση 7 συνολικά χιλιόμετρων αυτοκινητοδρομου, θα πρέπει οι οδηγοί των μικρών αυτοκινήτων της Θεσσαλιας να πληρώσουν περίπου 4 ευρώ, δηλαδή οσα ευρώ χρειάζονται για καυσιμο 25 χιλιομέτρων .

Επειδή ομως η ταλαιπωρία των οδηγών θα συνεχιστεί εως οτου να παραδοθεί η σήραγγα των Τεμπων ,στην οποία λόγω των οικονομικών προβλημάτων εχουν σταματήσει οι εργασίες απο το 2010, πρεπει ο Νέος Υπουργός επι των Δημοσίων εργων να κάνει κάτι.

Εγώ πιστευω οτι πρέπει να αλλάξει την σύμβαση του 2007 , τουλάχιστον ωσπου να ολοκληρωθούν τα εργα της ΠΑΘΕ,οσον αφορά το αντίτιμο των διοδίων αφού και το διαθέσιμο εισόδημα εχει μειωθεί δραματικά .


Συγκεκριμμένα τα διόδια του Μακρυχωρίου το αντίτιμο να μειωθεί στο μισό δηλαδή να γίνει 0,50 ευρώ και στον Πυργετό να μειωθεί στο ενα τρίτο δηλαδή να γίνει 1 ευρώ.

Ετσι πολύ περισότερα χρήματα θα εισπράξει η κατασκευάστρια εταιρεία,αφου αυτή τη στιγμή το 90% των Θεσσαλων οδηγών μπορεί και αποφευγει τα διόδια , και ο κόσμος δεν θα ταλαιπωρείται στους παράδρομους.

Πρεπει να λάβει υπόψη το Υπουργείο οτι οι παράπλευροι δρόμοι της ΠΑΘΕ εχουν καταστραφεί. Μάλιστα ο ενας εξ αυτών του Μακρυχωρίου ξαναεπιστρώθηκε το 2011, δηλαδή πληρωθηκε δύο φορες σε δέκα χρόνια.

Επίσης μπορεί , για αποσυμφόρηση της Κοιλάδας, να διακοπτεται περιοδικά η κίνηση στη λωρίδα με την μικρή κίνηση ,οπως γίνονταν οταν πραγματοποιουνταν εργασίες αποβραχισμού στα Τεμπη.

Ενας Συνταξιούχος καθηγητής κάτοικος του Δήμου Τεμπων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ