2012-06-27 10:22:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Ωρολογιακή βόμβα  η Αγ. Ανδρέου. Υγειονομικός κινδυνος από τις έγχρωμες πεταλούδες
Έναντι 4 και 5 ευρώ παίζουν τη ζωή τους δεκάδες Πατρινοί ενήλικες και ανήλικοι που επιλέγουν να συνευρεθούν με τις έφηβες Νηγιαριανές που κάνουν ανεξέλεγκτα πιάτσα επί της ουδού Αγ. Ανδρέου, όπως... αποκαλύπτει σήμερα το Ιατρικό Ένθετο της "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ".

Παρά τον Πανελλήνιο θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις ιερόδουλες που ήταν θετικές στον ιό του AIDS και τους 7.000 έλληνες που ήρθαν σε επαφή μαζί τους χωρίς προφύλαξη και μοιραία ζουν με το φόβο της νόσου, η Πάτρα αφήνει να εξελίσσεται στα πόδια της μία υγειονομική βόμβα.

Όλοι, αρμόδιοι και μη, έχουν γίνει θεατές του υπαίθριου οίκου ανοχής που εξελίσσεται κάθε βράδυ στην Αγ. Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων αλλά κανείς δεν λαμβάνει μέτρα. Και η απραξία για μία ακόμα φορά, έχει ως θύματα ανήλικα παιδιά που περνούν με τα μηχανάκια τους και για πλάκα, τις περισσότερες φορές, επιλέγουν μία από τις κοπέλες που κάνουν πιάτσα καθώς το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό.


Μάλιστα όταν οι νεαρές βλέπουν τα παιδιά να διστάζουν να τις προσεγγίζουν μειώνουν τις τιμές τους φωνάζοντας ότι από 5 ευρώ, που συνήθως παίρνουν, θα τους πάρουν μόνον 4.

Πέραν του ηθικού και κοινωνικού ζητήματος που προκύπτει για τις ανήλικες εκδιδόμενες, θα πρέπει να επισημάνουμε τον υγειονομικό κίνδυνο που υπάρχει καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι συγκεκριμένες γυναίκες πάσχουν από κάποια ασθένεια ή όχι.

Αύξηση των κρουσμάτων του Έιτζ είχαμε και στη Δυτική Ελλάδα. Από τα 9-10 άτομα που νοσούσαν ετησίως στην περιοχή μας τα τελευταία 3 χρόνια ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στα 25-30. Αριθμός που εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν αρκετοί, που για κοινωνικούς λόγους, μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να κάνουν το τεστ και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη θεραπεία.

Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της νόσου αλλά και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση δίνει μέσω του Ενθέτου της "Π" ο Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ