2021-12-04 11:41:19
Φωτογραφία για Νέα δωρεάν μαθήματα από το Mathesis





O νέος κύκλος μαθημάτων Mathesis – το τμήμα διαδικτυακών μαθημάτων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ), ξεκινά τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, ενώ οι πληροφορίες για τα δύο νέα μαθήματα και τις τρεις επαναλήψεις στους τομείς της Ιστορίας, της Πληροφορικής και της Φυσικής έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση: https://mathesis.cup.gr.

Ας δούμε όμως συνοπτικά το περιεχόμενο των μαθημάτων:

Δημοκρατίες στην αρχαία Ελλάδα: Γένεση και εξέλιξη (Νέο), A. Χανιώτης, Institute of Advanced Studies – Princeton



Συνήθως συνδέουμε την αρχαία δημοκρατία με το πολίτευμα της Αθήνας στον «χρυσό αιώνα» του Περικλή. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου π.Χ. αιώνα ήταν όμως μόνο ένα σύντομο επεισόδιο μιας μακραίωνης εξέλιξης της πολιτειακής οργάνωσης στην αρχαία Ελλάδα, που αρχίζει στην προ-ομηρική εποχή και συνεχίζεται ως και την εποχή της ρωμαιοκρατίας. Το μάθημα αυτό εξετάζει τη σταδιακή αλλαγή της θέσης του «δήμου» (του λαού, των πολιτών) από την εποχή των μυκηναϊκών κειμένων της Γραμμικής Γραφής Β, στα οποία o «δάμος» πρωτοεμφανίζεται ως οργανωμένη κοινότητα, έως τον 3ο μ.Χ. αιώνα, όταν ο δήμος των ελληνικών πόλεων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αποτελεί παράγοντα πίεσης προς την εξουσία.

https://mathesis.cup.gr/…/course-v1:History+Hist5…/about

Εισαγωγή στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών με Flask (Νέο), Δ. Αγγελάκης, Προγραμματιστής, Τεχνικός υποστήριξης πλατφόρμας Mathesis



Το μάθημα αυτό για την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών με το Flask απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα κάτι περισσότερο από απλές στατικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνει αρχικά ορισμένα θεωρητικά θέματα που αφορούν τις τεχνολογίες και τα πρωτόκολλα του διαδικτύου που χρειάζεται να γνωρίσει κάποιος για να προχωρήσει στο πρακτικό κομμάτι της δημιουργίας διαδικτυακών εφαρμογών.

https://mathesis.cup.gr/…/course-v1…/about

Παρουσιάζονται επίσης σε επανάληψη τα μαθήματα:

Παγκόσμια Ιστορία 4: Ο άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του – Μέρος Β (Ε), Μ. Ευθυμίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών



https://mathesis.cup.gr/…/course-v1:History+Hist3…/about

Ταξίδι στο Σύμπαν – Σταθμός πρώτος: Το ηλιακό μας σύστημα (E), B. Παυλίδου – Κ. Τάσσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης



https://mathesis.cup.gr/…/course-v1:Astronomy…/about

Εφαρμοσμένη Κβαντομηχανική 3: Στερεά (Ε), Σ. Τραχανάς ΙΤΕ-Πανεπιστήμιο Κρήτης



https://mathesis.cup.gr/…/course-v1:Physics+Phys3…/about

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ