2021-12-15 15:15:54
Φωτογραφία για Διάδοχος Άνγκελα Μέρκελ: ο σιδηρόδρομος ως κεντρικός πυλώνας στην κλιματική πολιτική της Γερμανίας
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης Όλαφ Σολτς μίλησε για πρώτη φορά στην Bundestag ως Καγκελάριος. Κατέστησε για άλλη μια φορά σαφές ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνησή του. Κεντρικό ρόλο σε αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει ο σιδηρόδρομος.

Marieke van Gompel

«Τα επόμενα χρόνια, θα διασφαλίσουμε ότι η κινητικότητα θα γίνει ευκολότερη, πιο άνετη και πιο φιλική προς το κλίμα και θα παραμείνει προσιτή σε όλους», λέει ο Scholz. Ο Scholz ανέφερε ότι η περαιτέρω επέκταση των σιδηροδρομικών μεταφορών έχει το κύριο επίκεντρο εδώ, σύμφωνα με το εμπορικό περιοδικό Schiene .

Οι κλειστές σιδηροδρομικές διαδρομές ενδέχεται να ενεργοποιηθούν εκ νέου

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεγάλες πόλεις και οι αγροτικές περιοχές θα συνδεθούν καλύτερα με σιδηροδρομικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Εάν είναι απαραίτητο, οι διαδρομές που δεν χρησιμοποιούνται πλέον θα ενεργοποιηθούν ξανά. Υποστήριζε επίσης την προοπτική ενός «συμφώνου διεύρυνσης και εκσυγχρονισμού» για καλύτερες τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες.


Ταυτόχρονα, ανέφερε επίσης τη σημασία της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων: «Σε πολλούς αρέσει να οδηγούν και έτσι πρέπει να παραμείνει». Αλλά η κίνηση των οχημάτων πρέπει να είναι φιλική προς το κλίμα. Ως εκ τούτου, στοχεύει σε 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους γερμανικούς δρόμους μέχρι το 2030.

Η Γερμανία θέλει να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2045

Ο Scholz ανέφερε ότι η χρήση άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτέλεσε τη βάση της γερμανικής ευημερίας τα τελευταία 250 χρόνια. Είπε ότι τώρα θα αλλάξει.

Η Γερμανία θέλει να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2045, κάτι που, σύμφωνα με τον αρχηγό της κυβέρνησης, σημαίνει ότι τα ορυκτά καύσιμα θα καταργηθούν σταδιακά τα επόμενα 23 χρόνια. Υποσχέθηκε στη χώρα του τον μεγαλύτερο οικονομικό και βιομηχανικό μετασχηματισμό εδώ και έναν αιώνα.

Η Bundestag εξέλεξε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Scholz ως καγκελάριο την περασμένη εβδομάδα, αφού το κεντροαριστερό SPD κέρδισε τις εκλογές νωρίτερα φέτος. Τώρα σχηματίζει συνασπισμό με το κόμμα για το κλίμα, τους Πράσινους και τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Πηγή: MvG/ANP

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ